Wednesday, March 24, 2010

144. Housing Works


Butiker som har en stark social agenda tycker vi på Ett annat New York är värda en varm applåd. Dessa av eldsjälar drivna företag hittar man på flera håll i New York, och vissa av dom har blivit så framgångsrika att ett flertal butiker öppnats. Housing Works är en av dessa, där man är fast besluten att hjälpa hemlösa New Yorkers med AIDS. Vår favorit bland stadens alla Housing Works ligger i vårt grannskap Upper East Side.


Housing Works är en andrahandsbutik där vinsten går direkt till att hjälpa hemlösa som lever med AIDS. Konceptet föddes 1990, och sedan dess har över 20 000 personer fått hjälp genom denna lokala butikskedja. Tak över huvudet, sjukvårdsförsäkring, och jobbträning är bara några av aspekterna i en utsatt persons liv som Housing Works hjälper till med. Förutom butiker har det dessutom öppnats ett fik och konsertställe i SoHo.


Jag blir glad när jag ser butiker som Housing Works. Det vittnar om att det i en värld som annars kan vara på tok för kall och karriärsdriven, fortfarande finns människor som vill hjälpa. Rent shoppingmässigt kan man dessutom finna en hel del godsaker. Urvalet är inte lika redigerat som hos de lite trendigare andrahandsbutikerna i stan (varav några du kan läsa om här, här, och här), men om man har en liten stund att avvara till att leta bland galjar och hyllor kan man göra riktigt fina fynd. Butiken på Upper East Side har förvånansvärt bra urval, och vi på redax har hittat både väskor och bälten som lockat till inköp.


Själv har jag dessvärre inte tid att delta i voluntärarbete för att hjälpa samhällets utsatta; men man får helt enkelt göra vad man kan. Att köpa med sig en macka från favorithaket kostar inte många dollar, och man springer under tunnelbanefärden hem med hundraprocentig säkerhet på en hemlös som är hungrig och behöver något att äta. Själv anser jag att det är bättre att ge mat till hemlösa istället för pengar (huruvida jag har rätt kan dock säkert diskuteras), och det blir mitt tips till dig läsare; köp med dig någonting extra att äta när du tagit dig ett mellanmål, det kommer inte dröja många minuter innan du träffar någon som är hungrig och behöver din hjälp.

Avslutningsvis vill jag berätta om ett fynd jag gjorde hos Housing Works; ett blommigt, fjärilsfint bälte med ett utsmyckat spänne för ynka $5!


View Larger Map
Housing Works
1730 2nd Ave (mellan 89th och 90th Street)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

Jag håller med till 100%. Ett jättebra inlägg! / cissi

Dicksson said...

Vilket underbart liv du verkar ha =) Riktigt avis på dig;)

Tove said...

Ellerhur? Det är spännande, bakom varje gatuhörn finns det något nytt.
Förresten - Wow! Jag älskar er blogg. Lägger till i favorites på direkten.

Post a Comment