Monday, March 22, 2010

143. Books of Wonder/The Cupcake Café


Här på Ett annat New York anser vi att en riktigt bra bokhandel bör ha ett litet fik någonstans i butiken. På så sätt kan man i lugn och ro bläddra igenom sina potentiella inköp, och samtidigt få sig ett gott mellanmål till livs. Boklådor inriktade till barn hör inte till vanligheterna, och ännu ovanligare blir det om det i samma lokal finns ett fik som serverar utsökta små kreationer bakade på premisserna. Books of Wonder heter bokhandeln, och The Cupcake Café är namnet på fiket vi talar om, och dom ligger i Flatiron.


Books of Wonder är en bokhandel för barn, där man kan finna allt från bilderböcker till lite mer text-tunga barnromaner. The Cupcake Café delar lokal med BoW, och det är ett samarbete som känns väldigt naturligt då böcker i allmänhet, och barnböcker i synnerhet passar väl med en fika av det sötare slaget.


Cupcake Café är mest känt för sina cupcakes (vilket kanske hörs på namnet), som bakas i butikens bageri. Frostingen är precis så söt som man vill att den ska vara på en cupcake, och dessutom är den spritsad på ett otroligt vackert sätt. Det är nästan så att man inte vill äta upp skapelsen, men med kamerans hjälp kan man lätt slå två flugor i en smäll.


Själv är jag dessutom mycket förtjust i Cupcake Café's brownies. Bitarna är väl tilltagna, och har man tur är dom ugnsvarma vid beställning. BoW/TCC är ett gulligt koncept som inte bara är inriktat mot barnfamiljer, även vi barnlösa är välkomna, och en stor del av klientelen är shoppare som hoppat in för en paus i stressen runt Union Square.


View Larger Map
Books of Wonder/The Cupcake Café
18 W 18th Street (mellan 5th och 6th Ave)
Manhattan

7 comments:

"oroshjärta" Lotte Fernandez said...

Ljuvlig liten cupcake.

Karin said...

Den var verkligen gullig.

Anonymous said...

Wow! Jag sprang precis på din blogg och vilket fynd!!! Jag har varit i New York ett par gånger tidigare och ska dit igen i sommar. Har sett alla turistmål och längtar nu efter nya spännande saker att se och göra. Då hittar jag din blogg! Vilken skattgömma!

Anneli

cecilia said...

Jag älskar älskar Books of Wonder, även om jag nog tycker att den gamla, lite mindre lokalen var mysigare. Fantastiskt utbud av barnböcker och personal som verkligen kan sin sak. Missa inte M Saseks City-böcker - otroligt fina böcker om New York, London, Rom med flera städer.

cecilia said...

Och just det - glömde tipsa om City Bakery på samma gata som har fantastiskt god brunch och ljuvliga bakverk. Om man nu mot förmodan skulle tröttna på cupcakes, alltså.

Johan said...

Jag föredrar nog definitivt att inte känna att risken är stor att någon har råkat spilla cupcake i böckerna jag köper, och tycker att fik i en bokhandel har fler nackdelar än fördelar.

//JJ

StinaTooMuchInspiration said...

Varför detta inte slagit igenom i Sverige är obegripligt. Kanske är det just för att vi är rädda för smulor i böckerna. Tills jag kommer till New York nästa gång åker jag över till Köpenhamn då och då och går på Paludan Café. Fysiska böcker är faktiskt en utrotningshotad ras och måste hitta nya sätt att hitta sitt existensberättigande. Fantastiskt med New York är att det inte bara är små bokkaféer som erbjuder detta, utan även på jätten Barnes & Nobles kan du sitta och spilla chicken soup och kexsmulor i fina fotoböcker. I like!

Post a Comment