Wednesday, July 8, 2009

51. Strand


En god bok är människans bäste vän, och att New York hyser några av världens största boklådor är ingen överdrift. Flertalet av butikerna är på flera plan, och kedjor som Borders och Barnes & Noble tycks finnas på varje gathörn. Därför är det extra kul att i sin jakt på en god bok besöka Strand vid Union Square; en bokhandel som har över 30 kilometer av böcker på lager.


Strand har, precis som sina kedjekonkurrenter, flera våningar som alla är packade med böcker. Det är trångt mellan hyllorna, och man får med jämna mellanrum ta en omväg genom ett närliggande hyllstråk för att komma förbi gamla professorstyper som står med både tankar och näsa begravda djupt i en bok inne på denna New Yorks bästa bokhandel. Det som skiljer Strand från konkurrenterna är deras fina urval av begagnade böcker, titlar som är ur tryck, och signerade exemplar, vilka alla är goda skäl till ett besök. Dessutom är det alltid kul att besöka lokala butiker som inte är en del av en stor kedja.


Om du gillar böcker ska du absolut besöka Strand när du är i stan; personligen kilar jag ofta in för en snabbtitt, bara för att tre timmar senare komma ut med ett par spännande titlar i väskan. Det är en bokhandel där tiden försvinner, och man vill bara titta en stund till, och en stund till, och en stund till…


Är du inte intresserad av böcker kan det ändå vara värt att titta in på Strand. Deras tygväskor som finns till försäljning är nämligen otroligt populära bland stans unga modelejon, och är dessutom snygga. Väskan på bilden är designad av Optic Nerves skapare Adrian Tomine.

Strand har dessutom bokvagnar vid sydöstra änden av Central Park april till december.


Strand
828 Broadway (mellan 12th och 13th Street)
Manhattan

4 comments:

Anonymous said...

Den där väskan är riktigt snygg!

Lenny B said...

Jag har varit inne där och det är sant, man blir kvar i timmar.

Bra blogg.

Anonymous said...

Hejhej vill bara säga att ni verkligen driver en jätte bra blogg här som verkligen kan hjälpa såna som mig som snart ska besöka NY för första gången. Jag bara undrar om ni har någon aning om hur lång tid det tar att köra till W DC, vi hade nämligen tänkt att åka dit o kanske sova där en natt eller två.
Tack i förhand!!

Anonymous said...

Det tar ungefar 4-4,5 timmar att kora till D.C. Vi akte i helgen och trots att det var 4:e julihelg slapp vi koer. Den snabbaste vagen ar inte sa jatterolig att kora, men det finns ett par alternativa vagar dar det finns lite mer att titta pa som tar nagon timme extra.

Kul blogg, speciellt for oss som bott i EV i nagra ar!

Post a Comment