Friday, March 19, 2010

142. The Clothing Warehouse


Det har blivit hög tid för ännu ett shoppingtips här på Ett annat, och som ni vet är vi på redaktionen stora fans av outlet- och andrahandsshopping. Ofta tvingas man gå runt i fler än en butik när dessa kriterier är av stor betydelse, men det har vi inte någonting emot. Det blir ofta en kul shoppingrunda när man besöker flera olika ställen, och dessutom springer man på nya guldkorn. En favorit heter The Clothing Warehouse, och det är den finaste lilla vintagebutiken i hela SoHo.


The Clothing Warehouse är en liten butik. Det finns avknoppningar i en handfull större amerikanska städer, och hur pass stora dom är vet vi faktiskt inte. Trots att butiken är liten är utbudet emellertid enormt; man kan hitta det mesta i klädväg, både för henne och honom, och det finns ett underbart urval av accessoarer.


Kvalitén på det som säljs är otroligt hög. Visst kan man se att prylarna är använda, men ingenting är ofräscht, och man kan vara säker på att det är riktigt unika saker som säljs. Denna unikhet kan vi tacka butikens inköpare för, dom har en enorm fingertoppskänsla för vad som är snyggt, trendigt och just unikt.


Själv är jag såld på CW’s lilla, men ack så fina utbud av gamla hårdrockande t-shirts. Jag snackar om originalplagg från 70 och 80-talet, där band som Iron Maiden, Van Halen och Black Sabbath är några av namnen på dom urtvättade trycken. Smakar det så kostar det dock, och smaken vi talar om är den av dollarsedlar. En Black Sabbath-tischa från Heaven and Hell-releasen 1980 går loss på $375, medan en Maiden-tröja från sent 80-tal kostar något mindre; $160.


Visa större karta
The Clothing Warehouse
8 Prince Street (mellan Bowery och Elizabeth Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Kanonbra tips! Älskar vintagebutiker!

Frida said...

HEJ
Jag ska till NYC nästa vecka så den här bloggen och alla tips passade perfekt! Men jag blir ju nyfiken, vilka är ni och vad gör ni i NY? Ni borde göra ett inlägg där ni berättar om er själva:)

Post a Comment