Saturday, April 3, 2010

148. Amaran


Glad påsk, kära läsare! Tack för alla kommentarer och e-mails som dimper in i en jämn ström. Jag gör mitt yttersta för att hinna svara på alla era frågor, men ibland hinns det inte med, och det dröjer några dagar innan svaret kommer. Detta ber jag om ursäkt för, och bjuder er istället med på en shoppingrunda till en av New Yorks trevligaste inredningsbutiker.

Att shoppa inredningsprylar är en syssla som kan vara både rolig och frustrerande. Ibland vet man inte riktigt vart man ska gå, och alltsomoftast är priserna skyhöga. Därför känns det extra bra när man hittar ett ställe med kul och annorlunda prylar, och där man dessutom har några dollar kvar till mat innan nästa lönecheck dimper ner i brevlådan. Amaran i East Village är ett av dessa ställen.


Amaran är en importbutik som specialiserat sig på inredningsartiklar från Indien och Indonesien. Praktiskt taget allt från himmelsängar till dörrknoppar finns i sortimentet, och det är prylar man inte kommer att finna hos dom större inredningskedjorna. Estetiken är inte förvånande ostasiatisk, så om man är på jakt efter tillexempel skandinavisk design får man leta på något annat ställe. Det är emellertid en lysande butik att hitta dom där små detaljerna som gör ditt hem både unikt och trevligt.


Himmelsängar, köksbord, och soffor kanske inte är det man som turist finner sig köpa när man är på besök i New York, men dom allra flesta har plats för någon mindre pryl i bagaget, och då är denna Ave B-butik perfekt. Personligen tycker jag att deras urval av kuddar är ett av dom bästa i stan, och har själv inhandlat ett par till soffan här hemma (dom brottas nu lekfullt med ett par stickade second hand-kuddar med häst och hundmotiv.)


Senast var jag på jakt efter knoppar till skåpluckorna i köket, och fann till min glädje ett gäng korgar fulla av dessa. Inköpet monterades snart på plats, och varje gång jag går in i köket slås jag av den sköna tanken på vad som kan förbättras ytterligare. Det blir nog ett besök till Amaran nu under påsken igen, och förhoppningsvis fler därefter, då vi är på jakt efter en större lägenhet.


View Larger Map
Amaran
109 Ave B (mellan E7th och E6th Street)
Manhattan

3 comments:

"oroshjärta" Lotte Fernandez said...

En säng att älska!

Buzzing Bee said...

Toppen!!!!

Alexandra said...

Indiska på amerikanska! Kanske borde de etablera sig där? :)

Post a Comment