Tuesday, October 2, 2012

503. Stage Restaurant


Ett annat New York släpptes nyligen i form av en bok som är en blandning av de bästa inläggen från EANY-bloggen samt helt nya tips, reflektioner och skrönor från staden, kartor och dagspromenader. Vi som ligger bakom EANY blev för ett par dagar dessutom intervjuade av den underbara bokbloggen Bokhora om just böcker och läsande. Denna intervju kan du läsa här, och skulle du vara nyfiken på vår bok kan du köpa den här, här och här, samt hos din lokala bokhandlare. Nu till dagens inlägg, där vi beger oss ned till East Village och en liten restaurang vid namn Stage.


Stage är en ukrainsk restaurang som legat på samma plats i över sjuttio år. Stället liknar med sin bardisk och enkla mat mest en diner, men du kan förutom traditionell dinermat även hitta österuropeiska godsaker på menyn. Personalen består av ett gäng ukrainska herrar som kan sin dinermat, och den lilla restaurangen är en välkommen paus under en barsväng i grannskapet.


På menyn hittar du förutom dinerklassiker som tuna melts och pastramimackor även rätter som borsjt, piroger och blintzes. Maten är mycket god, och ställets stuffed cabbage är en av grannskapets godaste rätter. Dessutom är det billig mat vi talar om: en BLT går på strax över $4, och en portion om sju piroger $6.50. Det är en restaurang som gjord för denna årstid, då hösten gör sig påmind och du är på jakt efter mat med hemlagade kvaliteter.


View Larger Map
Stage Restaurant
128 2nd Ave (mellan St Marks Pl och E 7th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment