Tuesday, October 9, 2012

504. My Little Pizzeria


Efter att Ett annat New York släpptes som bok har vi fått rejält med uppmärksamhet i media. Det har varit intervjuer och artiklar om vartannat, och du kan läsa några av dessa här, här och här. Skulle du vilja läsa boken kan du köpa den hos din lokala bokhandlare, eller beställa den på nätet (här, här och här kan du köpa den). Nu till dagens inlägga, där vi ska prata pizza. Därför beger vi oss till gränslandet mellan Brooklyn Heights och Downtown Brooklyn, för ett besök hos My Little Pizzeria.


My Little Pizzeria är en mycket enkel restaurang där man inte ska vänta sig någon lyx att tala om. Precis som hos så många andra pizzahak i stan beställer du vid disken, får din mat på en papperstallrik och sätter dig där det finns plats. Det finns dock en väldigt god anledning till ett besök, och denna stavas som du nog gissat pizza.


Den risiga lilla pizzerian har prickat rätt på alla punkter vad en äkta New York-slice anbelangar. Pizzan är naturligtvis tunnbottnad, och dryper av ost utan att bli för flottig eller mäktig. Smakmässigt är den en god utmanare till min favorit Fat Sal's, och under en utekväll i Brooklyns centrala delar är en pizzapaus hos MLP något av ett måste. Ett par personliga favoriter är en vanlig plain slice med enbart ost, samt ställets Grandma Slice, som är en variant på pan pizza med mycket vitlök och tomatsås.


My Little Pizzeria stänger redan runt 23:30, så det är inte ett ställe att besöka efter en lång utekväll. Jag rekommenderar istället en pizzapaus lite tidigare, kanske redan vid tiotiden, strax innan du tar bussen ut till Red Hook för ett besök hos Sunny's.


View Larger Map
My Little Pizzeria
114 Court Street (mellan State Street och Atlantic Ave)
Brooklyn

0 comments:

Post a Comment