Thursday, September 13, 2012

496. Panya


Efter ett gäng restaurangtips på raken har det nu blivit hög tid för ännu ett desserttips här på EANY. New York har ett mycket fint utbud av efterättsdestinationer, allt från renodlade dessertrestauranger till bagerier. Dagens tips faller inom den sistnämnda kategorin, och vi beger oss därför till East Village och Panya.


Panya är ett japansk bageri beläget mitt i East Village. Likt så många andra inrättningar i grannskapet är stället ganska litet, men det finns trots detta gott om sittplatser, speciellt om sommaren då trottoarserveringen är öppen. Det anses bland många vara ett av de bästa bagerierna i East Village, och anledningen till detta finner du i det breda utbudet.


I kyldisken hittar du allt från japanska specialiteter till västerländska klassiker som makroner och croissanter. Själv är jag såld på ställets wienerbröd, där det delikata utbudet av fyllningar ibland kan orsaka en viss beslutsångest. Det finns dessutom både kylda och varma drycker till försäljning, varav jag vill slå ett slag för bageriets Thai Ice Tea.


Panya är ett ypperligt bageri med ett mycket brett utbud. Det är som gjort för de tillfällen då du befinner dig i East Village och behöver en fikapaus för att vila fötterna en stund. Skulle du behöva ytterligare japanska sötsaker för senare förtäring kan du dessutom ta en titt på ställets godishylla.


View Larger Map
Panya
8 Stuyvesant Street (mellan E 9th Street och St Marks Pl)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment