Wednesday, September 12, 2012

495. Green Kitchen Diner


Idag har det blivit dags att diskutera frukost här på EANY, men innan dess vill vi återigen påminna er om att ni redan nu kan förhandsbeställa vår bok som kommer ut i butik om bara några dagar! Boken är en 220 sidor tjock blandning av de bästa inläggen här från bloggen, helt nya tips, minitips, topplistor, dagsturer, skrönor från stan, samt kartor, allt sorterat grannskap för grannskap. Du kan förhandsboka ditt exemplar här. Nu beger vi oss till Upper East Side och Green Kitchen Diner.

Green Kitchen är en tvättäkta diner belägen mitt på 1'st Ave, i ett kvarter som börjar bli ett av norra Manhattans hetast tack vare nyöppningar som Pony Bar och 2nd Ave Deli. Som sig bör på en diner är Green Kitchen enkelt men hemtrevligt inredd med både en bardisk samt bås som du kan sitta i. Servitörerna bär vit skjorta och väst, och är surmulet effektiva, vilket bidrar till den där genuina upplevelsen.


Själv besöker jag Green Kitchen för deras frukostar, och då är det främst en jätteportion vid namn The Lumberjack som lockar. Denna stadiga frukost består av tre pannkakor, två stekta ägg, två korvar, tre skivor bacon samt en skiva skinka. Jag lovar och svär att du står dig en rejäl stund efter denna frukost, och risken finns att du känner dig lite slö resten av dagen.


Green Kitchen är en härlig frukostdestination som är precis lika genuin och delikat som så många andra diners här på Upper East Side. Skulle du inte palla med en Lumberjack kan du beställa mindre portioner, och vid närmare eftertanke är det något jag vill rekommendera (trots att man känner sig ganska stolt efter att ha klarat av en frukost modell jättestor.)


View Larger Map
Green Kitchen Diner
1477 1st Ave (mellan E 76th och E 77th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment