Friday, September 14, 2012

497. Earthmatters


Nu är det bara ett par dagar kvar tills Ett annat New York släpps som bok! Vi ser med spänning fram mot detta boksläpp, och du kan redan nu förhandsboka ditt exemplar här. Boken är en 220 sidor tjock blandning av de bästa inläggen här från bloggen, helt nya tips, minitips, topplistor, dagsturer, skrönor från stan, samt kartor, allt sorterat grannskap för grannskap. Den kommer att finnas hos alla stora onlinebutiker, samt i din lokala bokhandel. Du kan läsa mer om boken på förlagets hemsida, som du hittar här. Nu till dagens tips, där vi ska berätta om en grön och skön dagligvarubutik på Lower East Side vid namn Earthmatters.


Earthmatters är en kombinerad matbutik och kafé, där du bara hittar prylar som är snälla mot kropp och natur. Stället öppnade någon gång på 90-talet, då Lower East Side fortfarande var ett ganska ruffigt grannskap. Sedan dess har kvarteren förändrats, och Earthmatters har blivit en älskad destination för hälsosamma Lower East Side-bor.


Det du hittar i butiken är organiska dagligvaror som är miljövänligt producerade. Det finns dessutom ett kafé på premisserna, vilket är den huvudsakliga anledningen till att folk besöker stället. I kaféet hittar du vegetariska och hälsosamma lunchrätter när de är som bäst. Alla ingredienser är pinfärska och organiska, vilket märks i smaken. Det finns dessutom en juicebar där du kan beställa färskpressad juice gjord på godsaker som persilja, morötter och broccoli.


Earthmatters är en av New Yorks grönaste butiker och kaféer. Det är ett perfekt ställe att besöka om du vill ha en paus från kaloririk dinermat, och skulle du vara på jakt efter ett rejält glas vitaminstinn juice för att återställa balansen efter en utekväll har du hittat helt rätt.


View Larger Map
Earthmatters
177 Ludlow Street (mellan E Houston och Stanton Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment