Monday, June 25, 2012

469. City Swiggers


Ställen att dricka öl på är ingen bristvara här i New York. Allt från enkla sportbarer till finsmakarställen, via pubar med extremt bra utbud och ölbutiker står att finna inom stadens gränser, och det dyker dagligen upp nya öldestinationer som lockar till ett besök. En av dessa nykomlingar är en kombinerad ölbutik och bar som heter City Swiggers, och den ligger här i redaktionens hemkvarter på Upper East Side.


City Swiggers öppnade runt Halloween förra året, och har sedan dess blivit en oas för Upper East Sides alla ölfantaster. Det är en rymlig butik vi talar om, där det dessutom finns ett trettiotal sittplatser för de törstiga gäster som vill ta sig en pint på plats. Runt 600 olika ölsorter finns att köpa på flaska, där både spännande importer och inhemska mikrobryggerier finns representerade. På tapp hittar du ett roterande sortiment om tio sorter, och när en tunna är tom byts den ut mot en ny sort.


Skulle du vilja göra en provsmakning av tapputbudet kan du beställa en flight om fyra olika sorter. Vid mitt och min gode vän Alexanders senaste besök provades bland annat en Doppelweissen från det kaliforniska bryggeriet Lagunitas samt en Ithaca 14th Anniversary Black IPA. Dessa var båda mycket goda, och rekommenderas varmt om du vill köpa med dig en growler (en stor flaska som fylls på plats) hem.


Själv kunde jag efter ett par flighter inte motstå att inhandla en flaska Hitachino Nest, där ölen lagrats i sakefat, samt en hemlängtansframkallande Carnegie Porter, som under midsommarafton avnjöts med en tallrik sill och potatis.


View Larger Map
City Swiggers
320 E 86th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment