Thursday, June 28, 2012

470. EJ's Luncheonette


Om en vecka flyger hela Ett annat-redaktionen till San Francisco för en två månader lång semester! Vi ser verkligen fram emot denna långa vistelse där en mängd natursköna vandringar, dagslånga vinprovningar och road trips är inplanerade. Ett annat New York uppdateras naturligtvis som vanligt under tiden, och på vår Facebook-sida (som du hittar här) kommer det att tipsas om händelser här från New York. Den enda skillnaden blir att vår Instagram (där vi heter ettannatnewyork) kommer att fyllas med härliga semesterbilder! Nu vidare till dagens tips, där vi dröjer kvar på Upper East Side en stund för ett besök hos EJ's Luncheonette.


Vad är då en luncheonette? Enklast kan denna form av restaurang beskrivas som en något lyxigare diner, där utbudet ofta är en smula mer välredigerat. EJ's är en av grannskapets bästa luncheonetter, vars charmiga femtiotalsatmosfär blandas med typiskt amerikanska rätter.


Menyn bjuder på rejäla burgare, frukostar och mackor, varav de förstnämnda är min personliga favoritanledning till ett besök. Du får själv bestämma vad du vill ha på din burgare, och i urvalet av toppings finns allt från bacon till EJ's egna chili. Själv toppar jag min burgare med cheddar, blue cheese, samt ett par skivor bacon, vilket resulterar i en makalöst trevlig stund. Väljer du att göra din burgare deluxe serveras den dessutom med pommes frites eller ställets hemgjorda potatischips.


Vill du ha något att dricka till din burgare vill jag tipsa om EJ's fina urval av milkshakes. Klassiker som choklad och körsbär står att finna bredvid skapelser som Chocolate Covered Bacon och Mint Cookies & Cream. Mitt stående val är dock en gammal hederlig jordgubbsshake. Den kan man alltid lita på, och då EJ's variant är gjord på färska jordgubbar och vaniljglass blir den en naturlig vinnare.


View Larger Map
EJ's Luncheonette
1271 3rd Ave (mellan E 73rd och E 74th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment