Sunday, July 1, 2012

471. La Cremeria


Under sommaren kan det vara olidligt varmt på New Yorks gator. Det är inte ovanligt att kvicksilvret kryper upp mot fyrtiogradersstrecket, med en luftfuktighet som heter duga. Även om nätterna håller värmen i sig, och under denna årstid då luften dallrar av hetta finns det bara två räddningar: luftkonditionering och glass. Ett ställe som säljer en delikat italiensk variant av det sistnämnda är La Cremeria, beläget i Little Italy.


La Cremeria är en liten glassbar vars portar slogs upp för några månader sedan, och som sedan dess blivit en populär destination för New York-bor med värmeproblem. Ägaren är från Italien, och i den lilla butiken tas gelato på blodigt allvar.


Det finns dagligen ett tjugotal olika sorter att välja mellan, och de är alla lokalt tillagade med ingredienser från det stövelformade hemlandet. Det hemliga receptet kommer från ägarens hemstad, och resulterar i en gelato som är något gräddigare än vi är vana vid vad denna italienska delikatess anbelangar.


En stående favorit här på Ett annat-redaktionen är ställets citronglass, som bjuder på en uppfriskande och intensiv syrlighet under varma dagar. La Cremeria kommer inom kort att byta namn till Mo il Gelato, men glassen och platsen förblir densamma.


View Larger Map
La Cremeria
178 Mulberry Street (mellan Kenmare och Broome Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment