Sunday, April 22, 2012

445. Guilty Goose


Under gårdagen var det mycket behagligt väder här i New York, med solsken och temperaturer runt +20C. Det var en dag som gjord för en lång promenad, så vi bestämde oss för att gå från Upper East Side ner till loppisen The Antiques Garage, där ett par förstadagsbrev och ett tjusigt halsband inhandlades. Efter långpromenaden och fyndandet kurrade det rejält i magen på hela redaktionen, vilket under helgen endast betyder en sak, nämligen att det är dags för brunch. Guilty Goose heter stället där vi valde att bruncha, och det ligger i Chelsea, bara ett par kvarter från tidigare nämnda loppis.


Guilty Goose är ett brasserie där inriktningen ligger på New American Cuisine. Det är ett gemytligt men samtidigt modernt inrett ställe där du välkomnas av både trevlig personal och en väl tilltagen bar, där du även kan välja att inmundiga din brunch. Maten som serveras är som nämnt New American, där klassiker från det amerikanska köket fått en härligt personlig twist.


På brunchmenyn, som serveras 11:00-16:00 under helgerna, hittar du godsaker som burgare, french toast, samt naturligtvis klassikern eggs benedict, som hos Guilty Goose serveras med ett ankägg samt en Hollandaise gjord med jalapenos. Den sistnämnda rätten var dagens stora vinnare, men vi vill även slå ett slag för en macka vid namn D.L.T. där anka och ett stekt ägg är två av huvudingredienserna. Till denna macka serveras dessutom krispigt gyllenbruna pommes frites kryddade med vitlök och örter.


Vill du ha något att dricka till din mat kan du välja att göra din brunch bottomless, då du serveras så många mimosas, bloody mary's eller öl från tapputbudet som du orkar eller klarar av. Själv beställde jag en burk The Crisp från det lokala bryggeriet Six Points, beläget i stans härligaste stadsdel, Red Hook.


View Larger Map
Guilty Goose
131 W 23rd Street (mellan 6th och 7th Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment