Thursday, March 8, 2012

430. Norma's


Det har blivit dags igen för ett brunchtips här på EANY. Denna härliga måltid som lever någonstans i gränslandet mellan frukost och lunch har blivit nästintill synonymt med livet på Manhattan, och under helgerna beger sig hundratusentals människor ut till stadens alla restauranger i jakten på den perfekta brunchen. En av stadens mest kända brunchrestauranger ligger i Midtown, och går under namnet Norma's.

Norma's är en klassiker inom Manhattans brunchsväng. Restaurangen är belägen inuti hotellet Le Parker Meridien, och är sedermera granne med det omtalade hamburgerhaket Burger Joint. Det är ofta en mycket lång kö till Norma's, så om du inte känner för att vänta i minst två timmar rekommenderar vi att du bokar bord någon dag i förväg. Stället är stilrent inrett, och servicen är bland den bästa du kan hitta i stan. Det är med andra ord en perfekt brunchupplevelse som förstärks ytterligare av den underbara menyn.


Menyn är full av fantasifulla varianter på traditionella frukost och brunchrätter, där en personlig favorit är Chocolate Decadence French Toast. Här har brödet bytts ut mot en chokladkaka, där tre lager varvats med jordgubbar, varpå hela härligheten dränkts i grädde och chokladsås. När jag senast beställde denna rätt kläckte vår servitör ur sig ett Shame on you!, något som vittnar om dess underbara dekadens. Ytterligare en rätt som förtjänar en hedersomnämning är The Zillion Dollar Lobster Fritata, vars prislapp ligger på $1000. Är du inte intresserad av kaloribomber eller tusendollarsbruncher kan du även beställa hälsosammare rätter som omeletter och mackor.


Norma's är en trevlig brunchrestaurang som trots att den är av en något lyxigare kaliber känns väldigt jordnära. Det är även ett bra ställe att spana efter kändisar. Vid vårt senaste besök satt vi ett par bord från den geniala komediprinsessan Sarah Silverman, som beställde samma dekadenta French Toast som jag. Dessvärre lyckades vi inte snappa upp huruvida även hon fick sig ett Shame on you! av servitören.

En brunch hos Norma's går på runt $60/person inklusive dricks, såvida du inte beställer The Zillion Dollar Lobster Fritata.


View Larger Map
Norma's
118 W 57th Street (mellan 6th och 7th Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment