Tuesday, October 11, 2011

376. Eats


Någon gång varje helg försöker vi få tillfälle att äta brunch. Detta mål är en av helgens stora höjdpunkter, då det innebär både god mat och delikata drinkar. Dessutom är det ett bra tillfälle att prova nya restauranger, och några av våra tidigare brunch-favoriter kan du läsa om här, här, och här. För bara ett par månader sedan öppnade en ny restaurang här i våra hemkvarter på Upper East Side, och i helgen som gick fick vi äntligen tillfälle att prova denna nyöppning. Eats heter restaurangen, vars tre ledord är Oysters, Burgers, and Martinis.


Eats kan enklast kategoriseras som en bistro där fokus ligger på ostron, hamburgare och drinkar. Det är en enkel men gemytligt inredd restaurang som passar mycket väl in på Upper East Side, där större delen av klientelet består av folk från grannskapet som begett sig ut för att bruncha med sina nära och kära. Eats brunch serveras lördag och söndag, då rätter som Steak and Eggs, Dry Aged Beef Burger och Shakshuka Poached Eggs finns att beställa.


Till din brunch vill du naturligtvis ha någonting att dricka, och då kommer du att glädjas över en deal där du för $12 får obegränsat med Mimosas eller Bellinis till din mat. Själv är jag mycket förtjust i ostron, så till min Fried Oyster Sandwich (som för övrigt var underbar) beställde jag ett par Oyster Shooters. En Oyster Shooter är en liten drink i vilken det ligger ett ostron, och i detta fall föll mitt val på den ultimata brunch-drinken Bloody Mary.


Som nämnt var min Fried Oyster Sandwich mycket god. Ostronen var härligt krispiga utan att vara flottiga, och mellan de nybakade bröden gömde sig även en delikat selleri-remoulad. Eats är en av de bästa restauranger vi hittat i vår jakt på den perfekta brunchen. Maten var mycket god, drinkarna starka och stämningen härligt avslappnad. Dessutom ligger stället bara en kort promenad från vårt hus, så vi kommer definitivt att bruncha där snart igen.


View Larger Map
Eats
1055 Lexington Ave (mellan 74th och 75th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment