Sunday, October 9, 2011

375. Haru Sake Bar


Om du likt oss här på EANY är ett fan av sushi och sake är New York en bra stad att befinna dig i. Här hittar du en mängd underbara sushi-restauranger, allt från små hål i väggen till stora inrättningar med en rejält tilltagen meny. I våra hemkvarter på Upper East Side har vi hittat några av våra absoluta favoriter, och en av dessa är Haru Sake Bar.


Haru Sake Bar är en sake-bar där du dessutom kan beställa mycket god sushi. Haru är en lokal kedja med sju restauranger på Manhattan, varav en är en lite mer avslappnad historia där fokus ligger på drinkar och tilltugg. Sake-baren är stilrent inredd på typiskt Upper East Side-maner, och det är ett ställe som gjort för att på tu man hand avnjuta ett par drinkar och några bitar sushi.


På menyn hittar du ett hundratal olika sorters rolls, sashimi och sushi. Det finns dessutom ett femtontal varmrätter att beställa. Själva besöker vi Haru Sake Bar för deras utbud av drinkar och sake. Det finns ett trettiotal olika sorters sake att välja mellan och ett lika stort utbud av spännande drinkar. På fredag och lördagkvällar har restaurangen dessutom en sen happy hour, då du mellan halv tolv och ett på natten kan beställa sake för $4.50/glas, drinkar för $6 och rolls för $5. Det är med andra ord en helt underbar deal, och det är mycket mysigt att under den sena kvällen äta några rolls över ett par delikata glas sake tillsammans med favoriten i ditt liv.


Ett par av våra stående val från sake-barens utbud är Shrimp Tempura Roll samt klassikern Spicy Tuna. Haru Sake Bar är en fantastisk liten bar att besöka när du är sugen på förstklassig sushi och goda drinkar. Skulle du besöka stället under deras sena happy hour kommer du dessutom undan väldigt billigt. När vi besökte baren senast betalade vi $50 för fem rolls och tre drinkar, inklusive dricks.

På andra sidan gatan ligger ytterligare en av Harus sju restauranger, så gå inte fel när du är ute på sushi-jakt. Det är sake-baren du vill besöka.


View Larger Map
Haru Sake Bar
1327 3rd Ave (mellan E 75th och E 76th Street)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Tack för tipset, det blev mycket bra! Nöjd NY resenär, häls Ingela

Post a Comment