Monday, March 12, 2012

431. David's Tea


Nu har det blivit dags för ett tips beträffande en kanadensisk framgångsaga som nyligen letat sig söderut till den enorma äppelpaj vi kallar USA. Innan dess vill vi emellertid berätta att vi bytt utseende på EANY's Facebook-sida. Nu använder vi oss av tidslinjen, något vi hoppas ska fungera bra. Vår Facebook-sida hittar du här. Nu är det hög tid för en god kopp te, så vi beger oss till David's Tea på Upper East Side.


David's Tea är som nämnt en framgångsrik liten kedja från Amerikas hatt, Kanada. Den första butiken öppnade 2008, och sedan dess har framgången varit ett faktum. Anledningen till att ett 70-tal butiker har öppnat på så kort tid är en nyfiken och rolig inställning till te. Det är en butik man gärna besöker upprepade gånger, och har du ett intresse för te kommer du att spendera en bra stund i den charmiga lokalen.


Runt 200 olika sorters te står att finna i butikens utbud, och flera av dessa är mycket spännande. Chocolate Chili Chai, Organic Snow Bunny och Genmaicha är tre sorter vi på Ett annat-redaktionen fastnat för, och av dessa sticker den sistnämnda ut lite extra från mängden. Genmaicha kallas ibland för popcorn-te, och anledningen till detta är att rostat ris (varav några korn poppat under rostningen) är en av huvudingredienserna. Detta te dracks ursprungligen av fattiga japanska bönder, men har under senare år blivit en fluga bland Manhattans tekonnässörer.


En tebutik är emellertid inte komplett utan ett fint utbud av tillbehör, och så är även fallet hos David's. Ett av dessa som vi på redax fallit pladask för är filterpåsar som du själv fyller med ditt val av lösviktste. Det är ett kul alternativ till den klassiska tebollen, och det är dessutom förvånansvärt roligt att själv fylla den lilla påsen med te.

Ytterligare en David's Tea finns i West Village.


View Larger Map
David's Tea
1124 3rd Ave (mellan E 65th och E 66th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment