Thursday, February 9, 2012

420. Champion Stamp Co.


Vi har tidigare skrivit om några av våra fritidsintressen här på Ett annat New York, och i dagens inlägg har det blivit dags för ytterligare ett tips rörande en syssla som hälften av redaktionen pysslar med på sin lediga tid, nämligen frimärkssamlande. Denna hobby har jag ägnat mig åt sedan barnsben, och min främsta inriktning är något som kallas förstadagsbrev, vilket är specialdesignade brev där frimärket är stämplat på utgivningsdatumet. Därför beger vi oss nu ned till Midtown och Champion Stamp Co.


Champion Stamp Co. är New Yorks största frimärksbutik, och de har sedan öppnandet 1992 varit en självklar destination för stadens all filatelister. Butiken är enorm, och de har dessutom ett exklusivt showroom där de riktiga dyrgriparna förvaras. Frimärken från världens alla hörn står att finna i utbudet, och är du dessutom intresserad av aktiebrev och sedlar bör du avsätta minst ett par timmar för ett besök.


Som nämnt är jag själv en hängiven samlare av förstadagsbrev, främst med inriktning på rymdprogram samt de olympiska spelen. Champion Stamp har ett enormt utbud av fina förstadagsbrev, väl sorterade efter geografiskt ursprung och utgivningsår, vilket gör letandet efter dyrgripar till ett rent nöje. Ett av mina senaste fynd var ett brev från 1974 till minne av det härliga rymdlaboratoriet Skylab, där grafiken i sig är en anledning att drömma sig några årtionden bakåt i tiden.


Champion Stamp Co. är en underbar butik. Har du ett intresse för frimärken bör du avsätta några timmar för en visit under din nästa New York-vistelse, och är du en novis på frimärksfronten kan ett besök bli inkörtsporten till en mycket tillfredsställande hobby. Skulle du likt oss på redaktionen planera ett bröllop har butiken dessutom ett fint utbud av gamla ostämplade frimärken som trots sin ålder fortfarande är giltigt porto, något som kan ge din inbjudan en charmant gammaldags guldkant (om de är frankerade här i landet vill säga.)


View Larger Map
Champion Stamp Co.
432 W 54th Street (mellan 9th och 10th Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment