Tuesday, April 24, 2012

446. Revival


Under helgen som gick besökte vi en bar som gjord för årets varmare månader. Innan vi berättar mer om detta härliga ställe vill vi emellertid nämna EANY's Facebook-sida igen, där vi i skrivande stund med stormsteg börjar närma oss 4000 följare. Vår Facebook-sida har med tiden blivit den mötesplats för New York-älskare vi hoppades på när vi startade den, så har du en fråga att ställa, eller om du bara är nyfiken på vad andra besökare tycker och tänker om stan är du varmt välkommen att följa oss. Vår Facebook-sida hittar du här. Nu tillbaka till den där baren vi talade om för några meningar sedan. Den heter Revival, och ligger i Gramercy.


Revival kan enklast beskrivas som en mycket hemtrevlig dive bar. Det är ett något nerdekat ställe som bjuder på stor atmosfär, en inbjudande övervåning, samt en väl tilltagen uteservering. Revival är ett underbart vattenhål när du vill fly undan stressen vid närbelägna Union Square för en stund, och att slå sig ned på uteserveringen med en kall öl är som att flyta in i en annan värld. Uteplatsen vilar fridfullt under ett stort träd, och under vårt senaste besök hördes fåglar kvittra någonstans uppe bland löven, något som inte hör Manhattanvardagen till. Skulle du besöka baren under vintermånaderna kan du slå dig ned i en väl nedsutten, men ändå bekväm soffa på övervåningen medan du provar dig igenom ställets utbud av öl och drinkar.


Det finns ett tiotal olika ölsorter på tapp att välja mellan, och lika många på flaska. Själv har jag nyligen fastnat för Brooklynbryggeriet Six Points delikata drycker, och det är med glädje jag kan meddela att de finns representerade i utbudet. Varje dag mellan 16:00 och 20:00 är det dessutom Happy Hour, då du får en pint för $5 eller en flaska för $4. Har du bara $3 på fickan behöver du heller inte misströsta, då det är priset för en flaska Budweiser.


Revival är en härlig bar. Det är en gömd oas bara ett stenkast från Union Square, som gjord för ett besök under årets varmare månader, där ett besök rekommenderas varmt. Dessutom är ställets Happy Hour värd en hedersomnämning, och för er ölfantaster där ute vill jag återigen nämna Six Points. Det är ett bryggeri värt att lägga på minnet.


View Larger Map
Revival
129 E 15th Street (mellan 3rd Ave och Irving Pl)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment