Thursday, February 23, 2012

425. Kitchen Arts & Letters


Det har blivit dags igen för ett shoppingtips här på EANY, men innan dess vill vi återigen rikta er uppmärksamhet mot vår Facebook-sida, som blivit något av en mötesplats för frågvisa New York-resenärer. Facebook-sidan hittar du här, och du är varmt välkommen att delta i gemenskapen! Nu vidare till det där shoppingtipset, som tar oss till grannskapet vi på redaktionen kallar hem, nämligen Upper East Side. Kitchen Arts & Letters är namnet på butiken vi ska besöka.


Kitchen Arts & Letters är en bokhandel där man valt att uteslutande fokusera på böcker om mat och dryck. Den lilla butiken har över 25 år på nacken, och är i egenskap av världens största kokboksbutik den perfekta destinationen om du är en foodie med intresse för kulinariska äventyr i tryckt form. Naturligtvis är personalen otroligt kunnig, och guidar dig vant mellan olika titlar och inriktningar.


I butikens utbud finner du över 13,000 olika titlar, och det är ett rent nöje att leta genom inventariet efter den där perfekta boken som är ett måste i ditt kök. Skulle du vara på jakt efter äldre titlar kan butiken hjälpa dig på traven genom att konsultera sitt nätverk av antikvariat och specialinriktade boklådor.


Kitchen Arts & Letters är en underbar butik. Är du intresserad av kokböcker och matlagning är ett besök något av ett måste, och du kommer med stor sannolikhet att lämna butiken med ett kap under armen. Själva köpte vi nyligen den senaste boken inspirerad av framgångsagan Momofuku. Denna bok heter Momofuku Milk Bar, och är ett måste om du är ett fan av dessertrestaurangen vid samma namn.


View Larger Map
Kitchen Arts & Letters
1435 Lexington Ave (mellan E 93rd och E 94th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment