Monday, October 11, 2010

229. Momofuku Milk Bar


Framgångsagor finns det gott om i New York, där nudelrestaurangen Momofuku, med alla sina avknoppningar, är ett fint exempel på detta. Fem små restauranger har öppnat genom åren, med fantasifulla namn som Ssäm Bar, Ko, och Milk Bar. Den sistnämnda är Momofuku’s dessertrestaurang, och det var dit vi på Ett annat-redaktionen nyligen begav oss i vår eviga jakt på tips. Platsen är East Village.


Momofuku Milk Bar är en stilrent inredd dessertbar där godsaker som mjukglass, kakor, och pajer finns tillgängliga för att tillfredställa sockersugna läckergommar. Det finns dessutom pork buns och croissanter på menyn, om du skulle vara sugen på en lite saltare dessert. På kaffefronten finns New York-favoriten Stumptown till försäljning, och vill du ha något starkare i strupen finns Kopparbergs päroncider i utbudet (något den svenska delen av redaktionen blev barnsligt glad över, trots att jag inte druckit cider sedan tonåren).

Cereal Milk är den mjukglass som Milk Bar är mest känd för. Den smakar precis som den där sista slurken mjölk gör när man ätit upp sina frukostflingor. Dessutom är Pumpkin Cheesecake en riktig höjdare som rekommenderas varmt.


Bland pajerna är Crack Pie en av storsäljarna. Den är smörigt god, och precis lika beroendeframkallande som den drog vid samma namn (minus pie) som härjade i stan under det tidiga 90-talet.

Lokal finns även i Mid-town.


View Larger Map
Momofuku Milk Bar
207 2nd Ave (mellan 12th och 13th Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Älskar Momofuku och ser nu fram emot att prova Milk Bar! Tack!

Janne said...

Ett riktigt härligt tips! Jag gillar att det finns så många sköna ställen som det där i New York. Sånna ställen finns bara inte i Sverige. Jag tror inte att det skulle funka här.
Riktigt bra blogg!

/Janne

Post a Comment