Wednesday, October 13, 2010

230. Palacio Azteca


Det har återigen blivit hög tid att återbesöka den där pågående jakten efter god mexikansk mat som Ett annat-redaktionen ständigt bedriver. Ännu en gång har vi hittat underbar mat från söder om gränsen här i våra egna kvarter på Upper East Side. Dagens ställe heter Palacio Azteca, och det ligger bara något kvarter från vårt hus, vilket innebär att det även förärats epitetet kvartersrestaurang.


Palacio Azteca är en hemtrevlig liten restaurang där man efter ett par besök finner sig på förnamnsbasis med personalen. Det är ett ställe dit folk i grannskapet går när suget efter förstklassig mexikansk mat sätter in, och efter att vi tagit ett par kompisar dit räknas nu både Brooklyniter och Queens-bor in i skaran av stammisar.


Maten är underbart god. Portionerna kanske inte är lika väl tilltagna som hos Taco Taco, men de hemlagade kvalitéerna slår allt annat vi lyckats hitta i stan. Det finns alltid en specialrätt på menyn, och även om vi oftast återvänder till restaurangens burritos så är specialaren alltid ett säkert kort. Senast var det en grillad fisk som var helt gudomlig.


Till sist vill vi slå ett slag för Palacio Azteca’s horchata, som till och med slår den man kan hitta uppe hos Taco Mix. Precis rätt sötma, blandat med den perfekta mängden kanel gör denna dryck till den bästa horchata vi hittills hittat i New York.


View Larger Map
Palacio Azteca
1374 York Ave (mellan 73rd och 74th Street)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Då jag är helt såld på mexikansk mat ska jag besöka den här restaurangen när jag besöker NY i mars. Taco Taco kommer också att få en påhälsning.

tomas

Post a Comment