Wednesday, April 14, 2010

153. Cascabel


Det har blivit dags för ännu ett litet tips om någonstans att äta här i New York, och vi beger oss återigen ut på jakt efter god mexikansk mat. Denna gång glömmer vi allt vad burritos, tostadas, och quesadillas heter, och fokuserar istället på den enkla klassikerna tacos. Vårt eget grannskap Upper East Side har lite otippat visat sig vara en guldgruva vad mexikansk mat anbelangar, där det senaste fyndet ligger precis runt hörnet från vårt hus, och heter Cascabel.


Cascabel öppnade för bara ett par månader sedan, och har sedan dess höjts till skyarna av både lokal press och mätta kunder. Innan den tacoinriktade restaurangen öppnade låg där ett pizzaställe som alltid var tomt. Tydligen lockar tacos mer än pizza, då det praktiskt taget alltid är fullsatt inne på Cascabel.


Är du inte en vän av tacos är inte Cascabel restaurangen för dig, men om du gillar dessa små i tortillas invikta rätter har du hittat hem. Räkor, fisk, fläsk, och kyckling är några av fyllningarna du kan välja mellan, och sidorätter som svarta bönor och hemgjord guacamole finns även att beställa för dig som är extra hungrig. Varje order består av två tacos, vilket tillsammans med en sidorder skapar en perfekt liten middag.


Cascabel är ett kul ställe; maten känns genuin, tacoskalen är mjuka (vilket är att föredra framför dom hårda skalen man så ofta hittar i snabbköpet), och råvarorna är av högsta kvalitet. Min favorit bland utbudet på menyn är Pescado, där fyllningen består av friterad fisk. Som god tvåa kommer fläskvarianten Carnitas.

***EDIT***
Cascabel har flyttat till en större lokal ett par dörrar ned. De finns nu på hörnet av kvarteret


View Larger Map
Cascabel
1542 2nd Ave (mellan 80th och 81st Street)
Manhattan

6 comments:

DOA said...

Aaah fish tacos! De bästa sådana jag käkat var på en sylta i Los Angeles. Undrar om det här stället är lika bra.

Milli said...

Hej. Tack för kommentaren på min blogg. Blev ännu mer sugen på att resa till New York under halloween :) Hur hitta du min blogg? Lite nyfiken bara. Din var ju jätteintressant så om jag åker dit ska jag försöka komma ihåg denna för de stod ju massa bra tips... Mvh Milli

Sara Eskola said...

Herregud de ser goda ut!!
Och angående detta, så är det ännu +5°C i Finland, och snö på marken =(

http://saraeskola.blogspot.com/2010/04/29-c-new-york.html#comments

Budgetresande said...

De där bilder är riktigt läskande. Dit vill jag!

Unknown said...

Då du gillar fisktacos måste jag rekommendera min väns ställe Chonchos tacos. Ett -från vagn till permanent tacovagn- ställe på en utomordentligt trevlig lastkaj. Hans paradrätt är just friterade fisktacos socal style.

Ola said...

Kan verkligen rekommendera detta ställe! Vi hade inte ätit mycket mexikanskt innan detta men blev frälsta. Chorizo-tacon var fantastikt. Trevlig personal också!

Post a Comment