Saturday, May 1, 2010

160. Taco Mix


Jag tror vi har en vinnare! Nu undrar du kanske vad jag svamlar om, och det ska jag strax berätta för dig, käre vän. Låt mig först färska upp minnet med att påminna dig om hur vi här på redaktionen bedriver en evig jakt efter den perfekta mexikanska matupplevelsen (här, här, och här kan du läsa om några tidigare bloggvärdiga fynd). Nu har vi hittat ett ställe som slår dom alla. Det är en enkel inrättning, utan sittplatser, vid namn Taco Mix, och för att få avnjuta en av deras underbara rätter får man bege sig upp till East Harlem.


Taco Mix är så autentiskt som det kan bli här på östkusten. Maten skiljer sig en bit från den mexikanska mat man kan hitta i Kalifornien, och insatta källor (läs vänner födda och uppväxta i Mexiko) går i god för att det inte kan bli mycket bättre än såhär. Som nämnt är Taco Mix inte mycket mer än ett hål i väggen, med en handfull ståplatser längs ena långväggen. Trots detta ringlar kön ut på trottoaren under lunchtid, vilket alltid är ett gott tecken på att man har något delikat att se fram mot.


Det mesta man förknippar med mexikansk mat står att finna på menyn, och priserna är precis lika välsmakande som maten som serveras (en taco går på $2, och en quesadilla får man för ynka $4). Den fläskfyllda Al Pastor Taco är vida känd, och anses vara stjärnan på den lilla restaurangens meny. Annars kan man hitta många andra spännande fyllningar bland utbudet, och ett hett tips är att ladda ned en översättnings-app till telefonen, då spanska är det som används i både skrift och tal hos Taco Mix.


Mina två personliga favoriter hos Taco Mix är deras hemgjorda horchata (en söt, risbaserad dryck som inte finns på menyn, och som ibland inte lagas för dagen), samt en magisk quesadilla vid namn Flor de Calabaz. Den sistnämnda är fylld med squashblomster, samt löjligt mycket ost, och den smakar ljuvligt.


View Larger Map
Taco Mix
234 E116th Street (mellan 2nd och 3rd Ave)
Manhattan

2 comments:

Budgetresande said...

Det behövs inte ens någon text till det här inlägget. Bilderna säger allt :)

Nicky said...

Tjena Daniel!
Denna sylta är alltså bättre än Taco Taco? Får kanske ta och besöka Taco Mix vid mitt nästa NY-besök. Hehe har precis kommit hem från San Diego men kan inte hålla mig borta från detta land så funderar starkt på att åka till NY (för fjärde gången på fem år). Det är minst sagt the greatest city in the world (sålänge man håller sig borta från Times Sq det vill säga). Men tycker du om taco vill jag rekommendera Taco Surf i San Diego. Tacosen var makalöst goda, tillrädda på mexikanskt vis. Provade fish tacos och carne asada, var i himlen :). Ha det bra!

Post a Comment