Sunday, February 26, 2012

426. Neil's Coffee Shop


En av de bästa frukostarna som kan serveras en lat morgon under helgen är naturligtvis pannkakor. När man väl fått smak för denna underbara rätt går det inte att få nog av den, och det är ett rent nöje att äta sig igenom New Yorks pannkaksortiment i jakten på nya smakupplevelser. Vi på EANY-redaktionen har en handfull favoriter vi besöker med jämna mellanrum (några av dessa kan du läsa om här, här och här), och det var nyligen dags för ytterligare en upptäckt. Namnet på stället är Neil's Coffee Shop, och det ligger på Upper East Side.


Neil's är en härlig diner som hämtad direkt från 70-talet, där en stor del av klientelet utgörs av stammisar från de närbelägna kvarteren. Stället är fullt av sittvänliga bås mellan vilka servitörer i vit skjorta och väst stressar runt medan gästerna frossar i delikat amerikansk frukostmat. På väggarna hänger det signerade kändisporträtt som blekts av både tidens tand och stekos, och luften är full av Top 40-skval samt härliga dofter från köket.


Menyn bjuder på diner-mat som mackor, omeletter och frukostar. På frukostfronten hittar du godsaker som bagels, French Toast, ägg i diverse olika stilar, samt ett tiotal olika sorters våfflor och pannkakor. Vid vårt besök föll mitt val på blåbärsvarianten av det sistnämnda, serverade med härligt krispig bacon, samt ett glas färskpressad apelsinjuice och en kopp blaskigt kaffe. Naturligtvis var hela anrättningen mycket delikat.


Neil's Coffee Shop är en underbar diner. Det är ett härligt ställe att besöka i jakten på en genuin amerikansk frukost, något den återvändande skaran av stammisar vittnar om. Koffein, socker och kalorier är en delikat start på dagen, och vi bör alla unna oss detta med jämna mellanrum.


View Larger Map
Neil's Coffee Shop
961 Lexington Ave (mellan E 69th och E 70th Street)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Håller med, det är fantastiskt gott och diner-känslan är total. Fick tips om att gå hit utav en person som jobbade på Paul Mole, där vi hade varit innan för en lyxig/klassisk rakning.

Post a Comment