Monday, February 20, 2012

424. Hill Country Chicken


Det var inte länge sedan vi diskuterade friterad kyckling här på EANY. Den gången låg fokus på den koreanska kycklingen, och idag har det blivit dags att ta en titt på Texas-varianten av denna rätt. Innan dess vill vi emellertid nämna vårt Instagram igen, där vi under namnet ettannatnewyork publicerar bilder som inte får plats här på bloggen. Nu beger vi oss ned till Midtown för ett besök hos Hill Country Chicken.


Du kanske känner igen namnet Hill Country från vårt tips om barbecuerestaurangen Hill Country Barbecue, ett ställe som inte bara utsetts till The Best Barbecue in New York av New York Magazine, utan även fått epitetet The Best Barbecue in The US av The Wall Street Journal. Hill Country Chicken är HCB's systerrestaurang, där kycklingen står i fokus. Att kliva in på HCC är som att förflytta sig till en diner i en sömnig landsort någonstans i södern. Restaurangen består av två plan, där du på nedervåningen finner förströelser som flipperspel, Fussball, och den amerikanska klassikern Rock 'Em Sock 'Em Robots, allt omfamnat av varma och välkomnande dofter.


På menyn finner du kyckling och paj, baserade på recept från ägarens mamma och mormor. Kycklingen finns att beställa i ett par olika varianter, och du får själv bestämma hur många bitar lår, vinge eller bröst du vill ha. Precis som hos Hill Country Barbecue är maten oerhört genuin, och det är lätt att föräta sig då kycklingen är perfekt tillagad, otroligt saftig och förrädiskt god. Du kan dessutom beställa klassiska sidorätter från Texas som Biscuits, Mac 'n Cheese och potatismos. Den sistnämnda består dessutom av ingredienser som ost och bacon, vilken gör den till en självklar vinnare.


I pajutbudet finner du tolv olika pajer, varav Banana Cream Pie och Double Cherry Pie är de två stående favoriterna här på redaktionen. Dessvärre är det som nämnt lätt att föräta sig på kyckling, vilken betyder att det ofta inte finns plats för paj på maten. Vill du ha något att dricka till maten kan du beställa läsk som Root Beer eller Black Cherry Soda, eller så faller ditt val på någon av restaurangens sju ölsorter. Mama's Little Yella Pils är min favorit.


View Larger Map
Hill Country Chicken
1123 Broadway (mellan W 25th och W 26th Street)
Manhattan

2 comments:

Bjoreman said...

Kan säga att man inte gör helt bort sig om man väljer att äta frukost här heller, speciellt inte som man har solchans även i november om man kniper en sittplats utanför stället.

Och som mindre (?) colanörd upprörs jag (nästan) av att ni glömde nämna att Hill country chicken har en av New Yorks få Boylansläskautomater. Hur fint som helst, bara så alla vet :-) …

Elisabeth said...

Hej! Tänkte bara berätta för er att jag namngett er blogg i min blogg gällande en utmaning!

xxx
E från Helsingfors
http://dragonflyelisabeth.blogspot.com/

Post a Comment