Monday, January 23, 2012

413. KyoChon


Snabbmat är något de flesta av oss äter med jämna mellanrum, och här i New York kan man verkligen få sitt lystmäte av denna delikata om än något ohälsosamma kost. Naturligtvis återfinns de globala jättarna på mångt och mycket varje gathörn här i skyskrapornas skugga, men om du letar kan du även hitta flera mindre kända namn som serverar utsökt snabbmat. Ett av dessa ställen är KyoChon i Koreatown.


KyoChon är en koreansk kedja där friterad kyckling står på menyn. Med över 1000 restauranger runtom i Asien är kedjan den orubbliga herren på täppan vad KFC (Korean Fried Chicken) anbelangar, och New York-restaurangen är den största utanför hemlandet. Lokalen i Koreatown består av två våningar, där nedervåningen är ett vanligt snabbmatshak, medan övervåningen är reserverad åt gäster som dessutom vill ta sig en drink eller två till sin delikata kyckling.


På menyn hittar du naturligtvis flera olika varianter av kyckling. Wings och Drumsticks är stjärnorna i urvalet, och dessa finns både friterade och grillade. Faller ditt val på den förstnämnda kommer du att få uppleva KyoChons dubbeldoppade tillagningsteknik, där kycklingen tagit upprepade bad i fritösen för att uppnå den ultimata krispigheten. Det finns dessutom en handfull såser att prova till din kyckling, där signatursåsen Soy Garlic är redaktionsfavoriten.


KyoChon är en smakupplevelse utan dess like. Efter en måltid i den futuristiska restaurangen är det inte svårt att förstå varför koreansk friterad kyckling fått så bra rykte världen över, och du kommer med stor sannolikhet att planera in ytterligare ett besök inom en snar framtid. Till din kyckling kan du även beställa in koreansk öl och soju, som är den koreanska stavningen på shochu. Eller så kan du helt enkelt slå till på en Brooklyn Lager, ölen som funkar till precis allt.


View Larger Map
KyoChon
319 5th Ave (mellan E 32nd och E 33rd Street)
Manhattan

1 comments:

Lotti said...

Vi hjärtar er!
http://osa.matmolnet.se/2012/01/25/ett-annat-new-york/

Post a Comment