Wednesday, January 25, 2012

414. Sutton Place


Under helgen som gick spelades en stor match mellan New York Giants och San Francisco 49ers, vilket innebar att folk gick man ur huse till närmaste bar för att dricka ett par öl och heja favoritlaget till vinst. Vi på EANY-redaktionen var naturligtvis inte sämre, utan begav oss tillsammans med ett par goda vänner ner till en av de större sportbarerna i Midtown, där Giants-loggan var ett stående inslag på merparten av de plagg som bars av det törstiga klientelet. Namnet på baren är Sutton Place.


Sutton Place är som nämn en sportbar modell större. Lokalen består av två våningar, samt en enorm takterrass som är öppen året runt. Det finns fyra välfyllda barer på premisserna, och över 20 TV-apparater så strategiskt utplacerade att du inte behöver missa en sekund av matchen. Den tidigare nämnda takterrassen är under vinterhalvåret uppvärmd och täckt, så även när vädergudarna är emot dig kan du avnjuta en stark drink bland midtowns taknockar.


I utbudet av dryck hittar du alla de klassiker vi förknippar med amerikansk sport, och skulle du inte vara sugen på Budweiser, Miller eller Rolling Rock kan du även beställa namn som Blue Moon och Guinness. Naturligtvis finns dessutom mat på menyn, och då främst typisk barmat som Buffalo Wings, Mozzarella Sticks och Nachos. Själv föll mitt val på ställets Midtown Burger, som jag bad att få toppad med Swiss Cheese. Denna burgare var utsökt, och serverades med några av de godaste pommes frites jag lyckats hitta i Midtown.


Sutton Place är en ypperlig sportbar. Stället är enormt, men detta till trots kan det bli fullpackat vid borden då en stor match spelas. Det är en perfekt bar att besöka om du vill dras med i den härliga stämning som uppnås då hundratals fans hejar fram sitt lag, och är du dessutom på jakt efter en god burgare har du kommit helt rätt.


View Larger Map
Sutton Place
1015 2nd Ave (mellan E 53rd och E 54th Street)
Manhattan

2 comments:

Samantha said...

Hej! Jag fullkomligt älskar er blogg och läser här flera gånger i veckan. Ska snart besöka NYC för första gången, en resa som varit önskad i 15 år. Då ni är så geniala på att tipsa om bra ställen undrar jag om ni har något riktigt bra cheesecakeställe att tipsa om, då jag verkligen älskar cheesecake. Hoppas på detta! Och tack för en superbra blogg!

Daniel said...

Dessa två anses vara stans bästa cheesecakeställen! Trevlig resa!
http://ettannatnewyork.blogspot.com/2011/02/278-eileens-cheesecake.html
http://ettannatnewyork.blogspot.com/2011/06/juniors.html

Post a Comment