Wednesday, May 4, 2011

313. Hatchan


Barutbudet här i New York får andra städer att blekna i jämförelse. Bland stadens tusentals barer kan man hitta ställen som har mycket specifika inriktningar, och vi har tidigare skrivit om renodlade rom, vin, och sakebarer, som alla är otroligt intressanta och spännande i sin expertis. Idag ska vi tipsa om ännu en bar med en mycket tydlig inriktning, men innan dess vill vi återigen passa på att slå ett slag för vår lilla mötesplats på Facebook, som du kan hitta här. Nu beger vi oss till Midtown East, och en shochu-bar vid namn Hatchan.


Hatchan är som nämnt en shochu-bar med ett tiotal sittplatser vid en gemytlig bardisk, där japanska affärsmän kopplar av med en drink efter en lång arbetsdag. Vad är då shochu? Det är en japansk dryck som till skillnad från sake är destillerad istället för bryggd, med en alkoholhalt på 25-45%. Shochu destilleras från en mängd olika ingredienser, som potatis, citron, sesam, och korn, för att nämna några. Hatchan har ett fyrtiotal olika sorter till beställning, och har du svårt att bestämma dig finns en flight för $15 där du får välja tre olika varianter. Mina val föll på så vitt skilda smaker som sesam, te, och ris, där sesamvarianten Beniotome var den stora vinnaren.


Hatchan ligger dessutom vägg i vägg med en japansk restaurang, från vilken man kan beställa diverse tilltugg och smårätter till sin shochu. Dessa rätter är generellt sett mycket billiga ($3-5 per beställning), och spännande skapelser som grillspett med vaktelägg och bacon ($3) står att finna bredvid mer traditionella anrättningar som kycklingspett ($1.50). Vi på Ett annat-redaktionen enades om att de friterade bläckfiskarmarna var vår favorit.


Hatchan är ett spännande ställe att besöka om man är nyfiken på drycker som inte hör vardagen till. Det är en liten bar med stor atmosfär, där personalen är otroligt trevlig och hjälpsam. Dessutom är det en ganska billig dryck vi talar om; en stor kopp shochu går på $6-8, vilket i sin tur innebär att man kan kosta på sig ett par olika varianter under besöket. Koppen på bilden här ovan är full med shochu tillverkad av farinsocker, och den var mycket god.


View Larger Map
Hatchan
210 E44th Street (mellan 2nd och 3rd Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment