Friday, April 1, 2011

299. Terroir


Nu börjar vi närma oss tips nummer 300 här på Ett annat, vilket i vanlig ordning kommer att firas med ett tips lite utöver det vanliga. Innan dess ska vi emellertid klara av ytterligare ett inlägg, och vi tycker att det passar bra med ett par glas gott vin inför det stora 300. Så med vin i blick begav vi oss i helgen ner till East Village och besökte (fyra kvällar i rad, det var en lång helg) vår favorit bland stans vinbarer, The Bourgeois Pig, men vi lyckades även trilla in på ytterligare ett trevligt ställe känt för sitt fina vinutbud, nämligen Terroir.


Terroir är en ypperlig vinbar uppkallad efter de kvalitéer som kan vara så svåra att sätta ord på när vin diskuteras; hur geografi, geologi, och klimat påverkar druvan och slutprodukten. Stället är litet och enkelt inrett, med en bar och ett långbord där man får trängas litet med övriga gäster och nyfunna vänner. Detta glöms emellertid snart bort när man tar en titt på den väl tilltagna vin-menyn, och diskuterar sina val med den kunniga och trevliga personalen. Det finns som sagt många sorters röda och vita viner på menyn, som säljs både per glas och flaska. Mellan 17 och 18:00 är det dessutom happy hour, då priserna är något lägre.


Skulle du vara hungrig under ditt besök finns det smårätter att beställa, och vi vill naturligtvis slå ett slag för ställets ostutbud. $4.50 kostar en bit ost, och för $24 får du 6 ostbitar. Personalen vet vilket vin som funkar till valda ostar, så en liten frågestund är att rekommendera för smakligaste resultat.


Terroir är en rejäl utmanare till The Bourgeois Pig, och kommer definitivt att få återbesök av oss på Ett annat-redax. Deras viner är utsökta, och en favorit vi var tvungna att plåta för att inte glömma bort namnet på var en Riesling vid namn Hermann J. Wiemer. Vi rekommenderar den varmt tillsammans med en bit getost när du besöker denna underbara lilla vinbar.

Till sist vill vi nämna att det under hela vårt två timmar långa besök enbart spelades The Smiths på stereon. Då detta är världens bästa band var det pricken över i:et.


View Larger Map
Terroir
413 E12th Street (mellan 1st Ave och Ave A)
Manhattan

1 comments:

DOA said...

Bra tips. Jag har gått förbi stället flera gånger, men aldrig prövat det. Nu vart jag sugen.

Post a Comment