Tuesday, March 29, 2011

298. By Robert James


Som jag nämnde i förra tipset var våra vänner Matt och Staci på besök från San Francisco under helgen. Drinkar på Decibel, The Bourgeois Pig, och Peculier var några av deras favoriter under besöket här i New York, och ytterligare en höjdpunkt var när vi under en shoppingrunda på Lower East Side tittade in hos en gammal vän som driver både butik och klädmärke i nämnda stadsdel. By Robert James heter butiken i fråga.


By Robert James är en butik som säljer herrkläder smakfullt designade av den ypperliga designern Robert James. Det är en trevligt inredd butik, som drar inspiration från välklädda legender inom musik och film, något som dessutom återspeglas i Roberts plagg. Det är en klassiskt elegant stil med en modern twist vi talar om, och legender som Ron Wood och Jesse Malin hör båda till kundkretsen.


Inventariet består av allt från byxor till jackor, via t-shirts och skjortor. Plaggen är tillverkade lokalt, och är naturligtvis otroligt stiliga. Det finns dessutom ett otroligt stort sortiment av solglasögon till försäljning. Dessa är alla såkallad dead-stock, vilket innebär att det är helt oanvända 60, 70, och 80-talsmodeller i nyskick.


By Robert James är ett helt underbart märke. Den snyggt inredda butik är väl värd ett besök när du befinner dig i stan, och är du på jakt efter ett stiligt och unikt plagg kommer du att finna det här. En personlig favorit är rocken på bilden här ovanför; den är ett ypperligt exempel på Roberts stil, och representerar väl butikens tre ledord - Simple, Honest, Handsome.


View Larger Map
By Robert James
72 Orchard Street (mellan Grand och Broome Street)
Manhattan

2 comments:

a callboy said...

Älskar By Robert James på väg dit om någon timme för en titt några månader sen man var där

Anonymous said...

Underbar designer, vi hittade två superfina skjortor till maken och de blev väldigt glada över att få se att de var representerade i en svensk guide ;-)
//Aje

Post a Comment