Saturday, February 18, 2012

423. Épicerie Boulud


Ni som följer EANYFacebook har nog redan sett att vår systerblogg Ett annat San Francisco uppdaterades med ännu ett tips om en fin sevärdhet under gårdagen. Har du inte redan läst detta inlägg kan du göra det här! Nu vidare till dagens New York-tips, där vi ska besöka ett dessertställe öppnat av Daniel Boulud, en fantastisk kock och restauratör som vi på redaktionen är smått besatta av. Épicerie Boulud heter detta magiska lilla fik, och det ligger på Upper West Side.


Épicerie Boulud är den senaste nyöppningen i Daniel Bouluds lilla krogimperium, och det är ett fik där man fokuserat på mackor och desserter. Stället har en skön storstadskänsla, där folk dyker in för en kopp kaffe och en snabb frukost innan dagen stressar igång på allvar. Under dagens gång förändras dessutom den lilla restaurangens natur, för att runt lunch servera lite mer fylliga rätter, samt fokusera på desserter under eftermiddagen. Kvällstid sluts cirkeln, då stället förvandlas till en vin och ostronbar, vilket är perfekt för de tillfällen då du insupit ljuv musik på Lincoln Center tvärs över gatan.


På menyn hittar du mackor och frukostar skapade av Daniel Boulud. Dessa är naturligtvis helt magiska, och återigen inser man varför denna stjärnkock fått ett så välförtjänt rykte. På dessertfronten hittar du en mängd chokladbaserade skapelser, där Gateau Chocolat-Caramel är en stående personlig favorit. Du kan även beställa lite mer dekadenta frukostbröd som croissanter och wienerbröd.


Épicerie Boulud är en fantastisk nyöppning av en av världens främsta restauratörer. Utbudet av frukostar och bakverk är suveränt, och som om allt detta inte vore nog kan du dessutom besöka ställets charkuteri och ostdisk, där du finner Bouluds egna charkuteriprodukter, samt ostar från underbara Saxelby Cheesemongers.


View Larger Map
Épicerie Boulud
1900 Broadway (mellan W 63rd och W 64th Street)
Manhattan

4 comments:

chillar galet said...

Shit vilka smarriga bilder! Får massvis utav inspiration till min egna blogg. Är i Asien och reser runt och bara njuter utav vad jag tycker är roligt att göra :) kolla in den!
www.chillargalet.se

Ninja said...

Är inte så förtjust i New York men gillar San Fransisco så jag kollar in där :)

Veronica said...

Hej!

Jag undrar om ni gjort någon shoppingguide? ..Och hur hittar man den isåfall?

Daniel said...

Våra shoppingtips når du enklast genom att klicka på 'shopping' i tagmolnet till höger på sidan. Där kan du även klicka på kategorier som 'damkläder', 'skor', 'andrahand', etc

Post a Comment