Tuesday, February 14, 2012

422. Lil' Frankie's


Happy Valentine's Day kära läsare! Jag hoppas att denna mest rosenröda av dagar har varit full av kramar, praliner och leende främlingar! Själva har vi firat med en blomsterkvast och ett glas vin, varpå det nu blivit dags att berätta om en restaurang som fungerar bra en dag som denna. Därför beger vi oss ned till East Village och Lil' Frankie's.


Lil' Frankie's är en liten italiensk restaurang med stor värme och ett enormt hjärta. Det är ett av de mest romantiskt inredda ställena i East Village, där tegelväggar och pressat tenntak bjuder på en New Yorksk charm som är svår att matcha. Det är en restaurang där man gärna dröjer sig kvar, och det har hänt att vi på redaktionen stannat i över tre timmar under inmundigandet av brunch.


På menyn hittar du naturligtvis de två juvelerna i den italienska kronan, pasta och pizza. På pizzafronten finner du ett tiotal stenugnsbakade godsaker, där Focaccino, som toppats med Robiola-ost, Prosciutto och tryffelolja är en favorit här på redax. Bland pastarätterna är Spaghetti Limone favoriten, då den serveras med en underbar kombination av citron och parmesanost.


I drinkutbudet finner du förutom delikata cocktails ett tiotal olika röda och vita viner, samt ett fint urval av grappa. På ölfronten hittar du ett tiotal sorter, främst italienska. Baren är för övrigt uppkallad efter Frank's pappa Big Cheech. Lil' Frankie's är en underbar restaurang för de tillfällen du känner dig lätt italiensk, och händer detta på Valentine's Day har du dubbel anledning till ett besök.


View Larger Map
Lil' Frankie's
19 1st Ave (mellan 1st och 2nd Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment