Saturday, August 6, 2011

349. Sprinkles


Det är några inlägg sedan vi tipsade om cupcakes här på EANY, men nu har det återigen blivit dags att skriva några rader om detta underbara lilla bakverk som folk inte kan få nog av. Några av våra tidigare cupcake-tips kan du läsa om här, här, och här, och inför dagens inlägg har vi besökt alla cupcakes urmoder, nämligen Sprinkles, och deras nyöppnade Upper East Side-butik.


Sprinkles har sitt ursprung i Beverly Hills, där deras första butik påstås vara världens första cupcake-bageri. Den lilla kedjan har butiker i elva städer här i landet, och ni som är fans av TV-showen Cupcake Wars känner nog igen grundaren Candace Nelson från panelen av domare. New York-lokalen öppnade i maj 2011, och var naturligtvis en omedelbar succé.


Det finns dagligen ett sextontal smaker att välja på, och några exempel på dessa är Red Velvet, Black & White, och underbara Chocolate Marshmallow. Cupcakesen är otroligt fluffiga och goda, och efter ett par tuggor är det inte svårt att förstå varför Candace Nelson är världens okrönte cupcake-drottning. Frostingen har precis rätt konsistens, och är varken för söt eller för torr, vilket resulterar i perfektion när den gifter sig med kakan och fyllningen.


Ett par favoriter här på redaktionen är tidigare nämnda Chocolate Marshmallow, samt klassikern Vanilla. Vanilla kanske låter lite trist, men skenet bedrar; det är en cupcake full av smak, och när den dessutom krönts med ett Yankees-märke går det inte att undvika kärlek vid första ögonkastet.


View Larger Map
Sprinkles
780 Lexington Ave (mellan E 61st och 60th Street)
Manhattan

3 comments:

bella said...

gud va gott!

Emma said...

Vi landade i NYC i fredags för första gången och jag såg det här tipset. Tackar för det då vi idag var i det området. Sprinkles var väldigt mysigt och trevligt!

Åsa said...

Åh gud vad gott det där såg ut...

Post a Comment