Tuesday, July 13, 2010

192. Everything Frosted


Cupcakevågen som började svepa in över New York under det tidiga 2000-talet har med åren bara vuxit sig större, och alla nya bagerier som öppnar vittnar om att den kommer att hålla i sig ett bra tag till. Dom vanligaste cupcake-smakerna är vanilj, choklad, och jordgubbe, men ett tämligen nyöppnat ställe i Chinatown vid namn Everything Frosted har börjat tänja på gränserna, vilket vi på Ett annat finner väldigt spännande.


Everything Frosted har till skillnad från sina konkurrenter (varav några du kan läsa om här, här, och här) inga sittplatser, och man beställer sina små delikatesser från en liten disk belägen inne på bageriet, som i sin tur ligger i en lokal på andra våningen. Man får helt enkelt ta med sig sina cupcakes och äta dom någon annanstans, vilket inte gör så mycket när man vet att det är några av New Yorks absolut godaste cupcakes man just inhandlat.


Alla dom klassiska smakerna finns naturligtvis att tillgå i sortimentet, men förutom dessa har folket bakom Everything Frosted skapat några riktigt originella varianter. Pink Champagne, Lychee, och Black Sesame är bara några av dom mer udda ingredienserna, och man kan dessutom skapa sin egen kreation genom att be om en annan sorts frosting på sin cupcake (vilket även borgar för ett nästintill oändligt utbud av smakkombinationer.)


Som ni kanske klurat ut från vårt glasstips är vi båda här på Ett annat stora fans av grönt te, både som dryck och som ingrediens i efterrätter och bakverk. Därför blev vi oerhört till oss när vi hittade och provsmakade Everything Frosted’s Green Tea Buttercream cupcake (med grönt te i både cupcaken och frostingen). Otroligt god, och vi har sedan dess funderat på vilken sorts frostingkombination man skulle kunna använda sig av för att göra skapelsen ännu bättre.


Visa större karta
Everything Frosted
105 Mosco Street (mellan Mullberry och Mott Street)
Manhattan

6 comments:

Maria said...

Vilka härliga färger det verkar vara på dem!! Känner att jag måste prova en pink champange när jag åker till stan nästa gång. Vi var där i våras och gick till en massa av era tips. Säkert runt 15 ställen. Och nu vill vi bara tillbaka igen!! Jag blir alltid så glad när jag läser er blogg. Den är så mysig.

Puss!!

Cecilia said...

Sånt här gillar vi! Härligt :)

Marie said...

Ååååhhh, gud vad söta! Nu blir jag riktigt sötsugen! ;)

Nina said...

Älskar, älskar, älskar er blogg!!! Stort tack för att ni gjorde vår resa helt underbar!!!

Sofia said...

Åå, tack snälla du! Ser verkligen ifram emot det!

Romantik och Verklighet said...

Ungefär där fick jag ett rejält sug efter att boka en biljett. /Ettan

Post a Comment