Sunday, July 11, 2010

191. Standings


För några år sedan bodde vi som skriver Ett annat i Boston, där jag jobbade på Boston University. Boston är en sportstad av världsklass, där lag som Red Sox och Celtics dyrkas som gudar. Trots att vi aldrig startade Ett annat Boston kommer vi i dagens inlägg att ge staden som ligger en fyratimmars bussfärd norr om New York rejält med respekt. Det gör vi genom att besöka sportbaren Standings i East Village.


Standings är en bar där sport i allmänhet, och baseball i synnerhet står i fokus. Det finns ett tiotal TV-skärmar inne på den lilla baren, och alla visar olika matcher alltmedan ölet flödar. På fredagar vankas det gratis pizza, och även om du kanske inte är sådär extremt sportintresserad är det otroligt kul att besöka Standings bara för att dras med i stämningen. Klientelen består till stor del av sportintresserade snubbar som gärna delar med sig av sina synpunkter på matchen som för tillfället fångar deras uppmärksamhet.


Baren är fylld av vimplar från diverse lag från hela landet. Boston är väl representerat, och när något av stadens lag spelar (inklusive det mindre framgångsrika hockeylaget Bruins) är Standings packat till bristningsgränsen, och Boston-dialekten hörs långt ut på gatan. Min gamla arbetsplats BU finns även dom representerade bland vimpelsamlingen, och trots att det inte är mitt alma mater (mitt lärosäte var San Francisco State University) klappar mitt hjärta extra hårt för skolans lag.


Om du besöker Standings och finner en person vars brytning är svensk istället för Bostonsk, men som ändå höjer sin öl i en skål mot BU’s vimpel så är det med största sannolikhet jag. Kom isåfall gärna fram och säg hej!

Det bör dessutom nämnas att Standings har tiotalet spännande microbrews på tapp.


Visa större karta
Standings
43 E 7th Street (mellan 2ndoch 3rd Ave)
Manhattan

4 comments:

Tobias said...

Hehe då vet jag :)

rolig NY blogg!

Lars said...

Härligt! Hit ska jag gå och svepa några öl! Skål!

Per said...

Åh, var i Boston en kort avstickare när jag var i NY. Trevlig stad med gott öl :)

Anonymous said...

Vilket spännande liv du verkar ha haft! Berätta gärna mer. :)

Post a Comment