Wednesday, April 6, 2011

301. Pinisi Bakery


Det har blivit dags igen för ett dessert-tips här på Ett annat, och vi ska återigen titta närmare på den moderna klassikern cupcakes. Jag vet inte hur många cupcake-ställen vi tipsat om hittills, men det dyker ständigt upp nya som vi både vill prova och skriva om. Vårt senaste fynd är ett litet bageri i East Village, vid namn Pinisi Bakery.


Pinisi öppnade för sex år sedan, och har sedan dess försett sötsugna East Village-bor (samt folk från resten av New York) med delikata små bakverk. Stället är familjeägt, bakverken tillagas på premisserna, och lokalen är hemtrevligt liten. Det finns ett litet bord längs med ena väggen om du vill äta dina godsaker på plats, vilket är lätt hänt när snålvattnet sköljer över oxeltänderna efter en inspektion av det fina urvalet. Både tårtbitar och cupcakes finns till försäljning, och vi på Ett annat kan gå i god för att smakerna är ljuvliga.


Det finns en handfull olika cupcake-varianter att välja mellan. Vår personliga favorit är Pinisis Red Velvet, som är otroligt god. Den är inte för söt, och frostingen är inte för torr; med andra ord precis som en cupcake ska vara. När du beställer den djupröda skönheten frågar personalen om du vill ha smulor på frostingen. Svaret på denna fråga är självklart ja.


Skulle du inte vara sugen på en cupcake rekommenderar vi även en bit chokladtårta, där de tunna bottnarna omfamnas av rejäla lager mjuk och fluffig chokladmousse. Denna himmelska tårta är bland det bästa vi provat, och dessutom är bitarna stora nog att stilla den värsta skogshuggarhungern.

Pinisi är ett mysigt litet fik, och väl värt ett besök när du befinner dig i East Village.


View Larger Map
Pinisi Bakery
128 E4th Street #A (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment