Wednesday, August 3, 2011

348. Lomzynianka


Östeuropeisk mat i allmänhet, och det polska köket i synnerhet är något vi på EANY försöker ta del av så ofta vi kan, och anledningen till detta är naturligtvis de otroliga smakerna. Här på Manhattan kan man hitta ett fint utbud av denna sorts mat nere i East Village, där de gamla damerna som driver Streecha placerat den östeuropeiska ribban mycket högt. Ett annat alternativ är att besöka de polska kvarteren i Brooklyns Greenpoint där man hittar stans mest välsmakande polack, Lomzynianka.


Lomzynianka är en liten familjeägd restaurang som bjuder på en stor dos charm, där inredningen är en blandning av östeuropeisk jaktstuga, och ett övervintrat födelsedagsfirande. Stället är fullt av underbara dofter som påminner om mormors svenska husmanskost, och man hör ofta smågräl och gnabbande mellan familjemedlemmarna som driver restaurangen. All denna atmosfär är ackompanjerad av en underbar meny, full av smakliga östeuropeiska rätter som piroger, kåldolmar, och surkål.


Restaurangens piroger är goda utmanare till de Varenekys som tillagas av tidigare nämnda damer på Streecha. Du kan beställa dina små knyten friterade eller kokta, och bland fyllningarna hittar du godsaker som potatis och ost, kött, eller surkål och svamp. Till dessa rekommenderas en skål av ställets borsjt, som faktiskt är ett par snäpp bättre än Streechas.


Lomzynianka är en otrolig restaurang; maten är ljuvlig, och atmosfären är bland den hemtrevligaste man kan hitta i stan. Vill du prova polsk-New Yorksk mat är Lomzynianka rätt ställe att besöka, och vi vill avslutningsvis nämna att en måltid går på $6-7, vilket är extremt prisvärt.


View Larger Map
Lomzynianka
646 Manhattan Ave (mellan Nassau och Norman Ave)
Brooklyn

1 comments:

Anonymous said...

Hej,
Hittade er blogg idag och tack och lov för det...vilken fantastisk blogg. Ska till New York i slutet på Augusti och jag kommer läsa er blogg slaviskt varje dag nu. Så himla många bra tips...speciellt detta:) Halvpolack som jag är så måste jag ju prova den polska maten :)
Fortsätt med er fantastiska blogg!
Kram kram

Post a Comment