Monday, August 1, 2011

347. Mud Spot


Vi får dagligen en massa e-mails skickade till oss här på EANY, och vi gör vårt bästa för att ta oss tid att besvara dessa. Ibland hinns det emellertid inte med, vilket är något vi ber om ursäkt för. Ett bra alternativ till e-mail är att ställa din fråga eller lämna din kommentar på vår Facebook-sida, då kan du dessutom få råd och tips från andra New York-besökare. Vår Facebook-sida hittar du här. Nu till dagens inlägg, där vi ska ta en titt på sötsaker igen. Därför beger vi oss ned till East Village och Mud Spot.


Mud Spot är en avknoppning från Mud Truck, ett ambulerande fik som patrullerat New Yorks gator sedan 2001. Hippiedoftande Mud Truck startade som en motreaktion till alla de Starbucks som ploppat upp som svampar ur jorden, och då deras kaffe var en värdig utmanare till den populära kedjans drycker var framgången snart ett faktum. Mud Spot är alltså Mud Trucks stationära fik, och det är ett ställe som bjuder på en mycket New Yorksk East Village-charm, med tegelväggar, tatuerad personal, och en inglasad bakgård som har öppet året runt.


På menyn hittar man naturligtvis kaffe och te, men även brunch och desserter. Det sistnämnda är anledningen till att vi på EANY besöker Mud Spot, och i synnerhet deras glass är väl värd ett besök. Det finns runt åtta olika glass-kreationer att beställa, allt från klassiska Banana Splits till ställets hemgjorda Ice Cream Sandwich, där två enorma chokladkakor omfamnar en generös skopa glass. Glassen är otroligt god, och Tahitian Vanilla är vår rekommendation.


Som om en inglasad bakgård, gott kaffe, och underbar glass inte vore nog finns dessutom öl och vin på menyn. De flesta av dessa starkare drycker är organiska, och kommer från lokala tillverkare. Utbudet roterar beroende på vad som finns tillgängligt, vilket borgar för en ny överraskning vid varje besök. Mud Spot är ett trevligt litet fik, och när du befinner dig i East Village och blir sugen på ett glas vin och en Ice Cream Sandwich är det den perfekta destinationen.


View Larger Map
Mud Spot
307 E 9th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment