Wednesday, June 22, 2011

331. Mini Bar


Under de senaste månaderna har vi på Ett annat New York gått och blivit otroligt förtjusta i vin-barer. Vi har tidigare berättat om några av våra favoriter (som du kan läsa om här, här, och här), och att döma av reaktionerna från er läsare är vi inte ensamma om att gilla att slå oss ned i en hemtrevlig miljö med ett glas vin framför oss. I helgen som gick hittade vi ytterligare en liten vin-pärla vi vill tipsa om, så därför beger vi oss illa kvickt ner till East Village och Mini Bar.


Mini Bar gör verkligen skäl för sitt namn; det finns ett femtontal sittplatser, varav hälften är belägna runt ett litet långbord. Stället är skönt inrett på ett avslappnat trendigt maner, och det är svårt att inte känna sig som hemma när man slår sig ned och kikar på menyn.


Menyn bjuder på ett femtontal olika viner, där tyngden ligger på röda och vita varianter (rosé och lite bubbligare sorter finns emellertid också att beställa). Detta lilla utbud är naturligtvis naggande gott, och stället har en trevlig deal där man efter sin första beställning får en andra drink för halva priset. Vi på redax provade Mini Bars sangria som en andra drink, och då det var en av de bästa varianter av denna somriga dryck vi lyckats hitta här i New York, kan den inte få annat än två tummar upp (priset låg dessutom på futtiga $4 per glas.)


En vinbar är inte en riktig vinbar om de inte har tilltugg att beställa. Hos Mini Bar är det ost som gäller, och för bara några få dollar får man en tallrik med fyra varianter som gifter sig mycket väl med ett glas rund Malbec. Under sommaren kan du dessutom avnjuta ditt vin på ställets lilla uteservering, som består av ett par små bänkar på trottoaren utanför baren, varifrån du har full koll på 7th Streets alla flanörer.


View Larger Map
Mini Bar
131 E 7th Street (mellan Ave A och 1st Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment