Monday, June 20, 2011

330. Rigoletto Pizza


Pizza är inte bara något de flesta av oss gillar skarpt, det är dessutom en av de där ikoniska rätterna man så gärna förknippar med New York. Vi här på Ett annat New York har en handfull favoriter som vi gärna återvänder till (vilka du kan läsa om här, här, och här), och nu har det blivit dags för ytterligare ett tips rörande denna flakformade rätt. Därför beger vi oss till Upper West Side, och Rigoletto Pizza.


Rigoletto är som så många andra pizza-ställen här i stan en enkelt inredd restaurang. Man beställer vid disken, får sina slices på papperstallrikar, och sköljer ned läckerheterna med en burk läskeblask. All denna enkelhet till trots finner man dock Rigoletto ofta fullt av folk, och vi vet alla varför; den utsökta pizzan.


Det finns vanligtvis ett tiotal olika sorters pizza att välja mellan. Alltifrån en enkel ost-pizza till kreationer med korv och köttbullar finns att beställa, och då priserna ligger på runt $3 per slice kan man unna sig att utforska utbudet lite närmare.


En favorit här på redax är en variant som vi dessvärre inte vet namnet på; det är en white-pizza med någon sorts svamp ovanpå, och den är rent gudomlig. Som tur är behöver du inte kunna namnet på den pizza du vill ha, utan det är bara att peka på godbiten när du står vid disken, och ett par delikata minuter senare har den landat i din mage efter att ha bekantat sig med dina smaklökar. Pizzan i fråga är den på bilden här ovan.


View Larger Map
Rigoletto Pizza
208 Columbus Ave (mellan 69th och 70th Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Tack för tipset! Pizzan var verkligen god!

Anonymous said...

Det måste vara pizzan Maestro ni menar. Min sambo åt den och tyckte den var fantastisk! Jag testade varianten med äggplanta och det var en mycket god och spännande upplevelse!

Post a Comment