Tuesday, January 4, 2011

264. Patsy's


Vi har fått en massa e-mails på sistone där läsare påväg till New York frågat oss om bra pizza-ställen. Därför tycker vi nu att det är hög tid för ytterligare ett tips där denna urtypiskt New Yorkska rätt står i fokus. Vi har besökt en riktig klassiker på stans pizza-himmel, nämligen Patsy's Pizzeria på Upper West Side.

Patsy's är en av New York's främsta pizza-institutioner. Med cirka 80 år på nacken har praktiskt taget alla kända namn från stan någon gång slagit sig ned vid ett av restaurangens bord (vilket innebär att det även är ett bra ställe för kändis-spotting.) Det är dessutom det givna valet när flakformad mat beställs till jobbet. Anledningen till all denna framgång är naturligtvis att Patsy's bakar en otroligt god pizza.


Traditionella toppings som prosciutto, ansjovis, och soltorkade tomater går att få på sin pizza (som kommer i två storlekar, small eller large), men min personliga favorit är en vanlig ost-pizza utan extra toppings. Såsen som används är underbar, och gifter sig perfekt med osten och de färska örterna som valsar runt i väldoftande harmoni på ditt flak.


Skulle du inte vara sugen på pizza rekommenderar den resterande delen av Ett annat-redaktionen Patsy's köttbullar. Dessa är naturligtvis av den italienska modellen, vilket innebär att de är riktiga monster (jämfört med vår svenska variant), dränkta i tomatsås.

Patsy's har dessutom ytterligare fem restauranger i stan.


View Larger Map
Patsy's Pizzeria
61 W 74th Street (mellan Columbus Ave och Central Park West)
Manhattan

2 comments:

Jocke said...

Suveränt god pizza! Tack för tipset!!!

Daniel said...

Tack sjalv! vad kul att du gillade Patsy's!

Post a Comment