Saturday, January 1, 2011

263. Milon


2010 har äntligen klivit åt sidan och beredit väg för 2011, vilket får mig att brista ut i ett gott nytt år till alla er läsare! Dagens tips kommer att gå i festlighetens tecken, med glada färger, kul musik, och en kamp om din uppmärksamhet. Vi har nämligen besökt Milon i East Village.


Milon är en indisk restaurang vars närmaste grannar är ytterligare två nästintill identiska ställen. När du närmar dig trappan upp till restaurangerna öppnas tre dörrar, och personalen försöker på alla sätt och vis få dig att besöka just deras inrättning. Ett annat-redaktionens val faller vanligtvis på Milon, vars insida är prydd av kulörta lampor som hänger så lågt att man måste huka sig när man kliver in. Det är en väldigt kitschig inredning som ackompanjeras av tonerna från indisk dussin-techno, vilket resulterar i en mycket unik upplevelse.


Förutom en kul inredning med minst sagt unika undertoner serveras dessutom väldigt god mat. De traditionella rätterna är kanske inte riktigt så kryddstarka som man väntar sig när det serveras indiskt, men smakerna är där, och skulle du besöka stället för lunch har de en deal som inte gör dig besviken. För under $5 får du förrätt, huvudrätt, dessert, samt ett antal tilltugg. Det är en av de bästa lunchdealerna i stan.


Milon är ett mysigt ställe, trots volymen på både ljus och ljud. Intrycken är annorlunda, smakerna goda, och servicen trevlig. Dessutom serveras mangoglass vid slutet av din lunch, och om du råkar gilla denna delikata frukt vill vi dessutom rekommendera ställets mango-lassi, som är otroligt svalkande.

Milon har en BYOB-policy, vilket innebär att du kan ta med egen öl eller vin om du vill dricka något starkare till maten.


View Larger Map
Milon
93 1st Ave #2 (mellan E 5th och 6th Street)
Manhattan

2 comments:

Morgan said...

Vilket härligt ställe! :) Tack för en bra blogg!

Elin said...

byob är bäst! ;-)

Post a Comment