Monday, March 7, 2011

289. Peter Pan Donut & Pastry Shop


Munkar kan vara det bästa mellanmålet som någonsin uppfunnits. Det är kanske inte lika hälsosamt som keso och lättmjölk, men när man vill unna sig något riktigt gott säger smaklökarna sällan ifrån om valet faller på ett av dessa mjukt runda små bakverk. Det är dessutom ett mycket amerikanskt tilltugg, som gärna förknippas med 70-talets stenhårda Brooklyn-snutar. Därför är det inte en slump att man hittar en av stans mest älskade donut-shops i Greenpoint, Brooklyn. Peter Pan Donut & Pastry Shop är namnet på denna New York-klassiker.


Greenpoint är New York's Little Poland, där man fortfarande kan höra polska talas på gatorna. Peter Pan har dock ingen som helst polsk anknytning, utan är ett donut-kafé där några av stans absolut bästa munkar bakas. Bageriet är enkelt inrett, och består av en lång bardisk där man i lugn och ro kan avnjuta sina munkar. Det finns ett 20-tal olika sorter att välja mellan, samt andra delikata bakverk som apple fritters och sticky buns.

En av Ett annat-redaktionens favoritmunkar är Bavarian Crème; ett av pudersocker täckt monster fyllt med vaniljkräm, som fullkomligt exploderar efter den första tuggan. Vi är dessutom otäckt förtjusta i Boston Crème, som är ovannämnda munk täckt i chokladglasyr istället för sockerdamm. Till din munk rekommenderas en kopp skållhett, blaskigt amerikanskt kaffe.


Peter Pan är dessutom ett bra ställe att skaffa vänner. Under vårt senaste besök började vi småprata med en äldre Brooklyn-dam, som bott i Greenpoint de senaste 70 åren. Hon berättade att Peter Pan blivit hennes favorithak på ålderns höst, och att de bakar New Yorks absolut bästa munkar. Vi gissar att en tvättäkta Brooklynit på över 70 år inte kan ha fel när det kommer till donuts, och detta antagande bekräftades när det under vår fika klev in två bastanta Brooklyn-poliser och beställde tre munkar var. Tre munkar och en kaffe kostar $4.

Den gamla damen vill även tipsa er läsare om Peter Pan's Red Velvet Donut. Det är hennes favorit.


View Larger Map
Peter Pan Donut & Pastry Shop
727 Manhattan Ave (mellan Norman och Meserole Ave)
Brooklyn

0 comments:

Post a Comment