Monday, August 30, 2010

212. The Donut Pub


I en stad där man kan hitta sötsaker av alla tänkbara varianter, varav många är både nyskapande och exklusiva, finner man sig själv ofta i en situation där ett val tycks nästintill omöjligt. Dagar som dessa, när sockersuget sätter in efter en god middag, men man inte kan bestämma vart man vill gå, är det oftast enklast att välja en klassiker. Därför vill vi tipsa om The Donut Pub i Chelsea.


The Donut Pub öppnade dörrarna för första gången 1964 och har sedan dess försett New Yorkers med munkar skapade för att stilla sockerbegär av den värsta sorten. Stället har en otrolig atmosfär, och det är helt enkelt supermysigt att sitta vid bardisken en sen kväll och smutta på en kopp kaffe medan man jobbar sig igenom sortimentet, en munk i taget.


Det finns en rejäl bredd på utbudet av olika munkar hos The Donut Pub. Från klassiska sockerpudrade till en Boston Creme-variant som bakats i Black and White Cookie-stil. Kaffe finns även det på menyn, vilket är ett måste när man äter munkar. Dessutom är godsakerna billiga. 99 cent får man betala för en munk.


Vi på redaktionen är dessutom förtjusta i Apple Fritters, vilket är en stor friterad degknut med äpple inuti. The Donut Pub bakar stans godaste Apple Fritter, och trots att den kostar någon dollar extra tycker vi bestämt att den är värd att prova på.

The Donut Pub har öppet dygnet runt.


View Larger Map
The Donut Pub
203 W 14th Street (mellan 7th och 8th Ave)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Helt underbart!

L

Nicky said...

Är det bättre än Doughnut Plant? Det var dem godaste munkarna jag någonsin smakat. Speciellt en sort täckt med valrhona-choklad. Besökte stället två gånger vid senaste NY-besöket och åkte ända från Upper Westside bara för det.

Post a Comment