Monday, December 2, 2013

529. ZenkichiDet börjar närma sig jul här i New York, vilket betyder att staden är vackrare än aldrig förr. Längs Fifth Ave försöker butikerna bräcka varandra i pyntad julefrid och hos jättarna Bloomingdale's och Macy's är julklappstressen i full gång. Lite lugnare är det i stadens övriga kvarter, och i dagens tips ska vi bege oss till Williamsburg för ett besök hos en av grannskapets bästa restauranger, nämligen Zenkichi.


Zenkichi är en japansk restaurang där man lyckats perfekt i att fånga den där känslan som gör att tankarna färdas till Tokyo i samma sekund du kliver in genom de omärkta trädörrarna. Den dunkla restaurangen ligger en trappa upp, där du och ditt sällskap får slå er ned i ett bås som är avskiljt från övriga middagsgäster med hjälp av bambugardiner. I bakgrunden spelas jazz, och någonstans lite längre bort bland borden hör du hur folk häpnar när dagens omakase-meny serveras.


Det är nämligen omakase du vill beställa vid ett besök till Zenkichi. Det är en åttarättersmeny som varierar lite från dag till dag beroende på säsong och tillgänglighet av råvaror. En sak är dock säker; maten är gudomlig. Du serveras allt från sashimi till tempura, och är du ett fan av japansk matlagning har du hittat helt rätt.


Min favorit på menyn är en miso-marinerad torskbit som fullkomligt smälter i munnen. Helt underbar! Väljer du att beställa en flaska sake eller en japansk öl till din mat har du fattat ytterligare ett mycket klokt beslut. I min mening är Zenkichi den bästa restaurangen i Williamsburg.


View Larger Map
Zenkichi
77 N 6th Street (mellan Berry och Wythe Ave)
Brooklyn

1 comments:

Unknown said...

Du har gett namn på 2 sushirestauranger här, vilken är bäst? Vad är det för priser som gäller, kan inte se det någonstans tyvärr. Kan ju vara bra att veta så man inte gör av med hela reskassan på en gång! :-)

Post a Comment