Friday, December 13, 2013

530. BurgerfiJul och nyår börjar närma sig med stormsteg, och för första gången på snart fyra år ska vi på EANY-redax fira storhelgerna i Sverige. Det innebär att det kommer att vara tyst här på bloggen under några veckor, men du kan som vanligt följa oss på Facebook, Instagram och Twitter. Innan vi hoppar på planet österut ska vi emellertid hinna med ytterligare ett tips, och denna gång besöker vi Burgerfi på Upper East Side.

Burgerfi är en hamburgerkedja med restauranger lite varstans i landet, och lokalen på Upper East Side är den första i New York. Bland stadens hamburgerkonnässörer diskuteras det hej vilt huruvida Shake Shack nu äntligen fått sig en värdig utmanare, och efter att ha provat denna nyöppning lyder mitt utlåtande som följer: Det är mycket möjligt.


Precis som hos Shake Shack är burgarna hos Burgerfi perfekt tillagade. Varje tugga bjuder på en smakexplosion utan dess like, och pommes fritesen är i min mening snäppet bättre än hos den främsta konkurrenten. Ställets shakes är emellertid inte lika bra som Shake Shacks, men det vägs upp av det faktum att du kan beställa både öl, vin och mexikansk Coca-Cola (sötat med sockerrör). Dessutom är ställets korvar makalöst goda.


Som du märker är det jämnt skägg mellan Shake Shack och Burgerfi. Men som tur är finns båda kedjorna bara några kvarter från varandra på Upper East Side, och väljer du att även besöka Go Burger har du en heldag av jämförande av hamburgare att se fram emot. Nu är det strax dags att kliva på planet, vi ses igen om några veckor.

Till dess önskar vi på Ett annat New York er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!


View Larger Map
Burgerfi
1571 2nd Ave (mellan E 81st och E 82nd Street)
Manhattan

2 comments:

Taina said...

Vi har Burgerfi här i lilla Simpan också (Simsbury, CT) och jag har redan hunnit med två besök där. Perfekt lunchställe men även om du ska ut med barn på en vanlig vardagkväll är det poppis. Smakar urgott!

Taina said...

Restaurangen ligger mellan Avon och Simsbury på Route 44 (eller W Main street som det heter).

Post a Comment