Wednesday, November 6, 2013

528. Road trip norrut, del 2Nu är det dags för del två av vårt tips rörande en road trip norröver här på EANY. Som du kunde läsa i det tidigare tipset började vi vår resa i Catskill Mountains norr om staden, och nu fortsätter vi upp till Kanada och Niagara Falls! Det är en biltur på ca sex timmar, och på vägen rekommenderar jag att du stannar till på ett ställe vid namn Good Smoke BBQ i East Rochester. Varför? Jo, för att deras barbecue har utsetts till den bästa i hela New York State. Ett faktum jag gärna bekräftar.


Därefter är det inte långt till den kanadensiska gränsen och Niagarafallen som är en förunderlig upplevelse. Ett hett tips är att uppleva fallen från den kanadensiska sidan, där vyerna är mycket bättre än på den amerikanska. Vad gör man då när Niagarafallen är avklarade? Vad sägs om en tur till vindistriktet strax norröver? Det tar bara någon kvart att köra till Niagaras vindistrikt, där utsökta vita viner är en mycket god anledning till ett besök. Chateu des Charmes är en vingård jag rekommenderar varmt, främst för deras utsökta Icewine. Icewine är ett dessertvin som framställs efter att druvan fått frysa, tina upp, frysa, tina upp om och om igen på rankan. Resultatet blir en skyhög sockerhalt i druvan som utgör basen för en dryck som enklas kan beskrivas som flytande guld. Det är gudarnas nektar. Unna dig minst en flaska under ditt besök i Kanada. Det är du värd.


Blir du hungrig under ditt besök i vindistriktet är vingården Ravine Vineyard ett måste. Deras restaurang är nämligen fenomenal, och anses (av gårdens personal) vara en av de bästa i hela Kanada. Jag är inte sen att hålla med. Maten och vinet är av världsklass, och väl notan som landar på dryga $100/person. Missa heller inte en kvällsöl på baren The Olde Angel Inn i Niagara-on-the-Lake. Det är en gammal klassiker med anor från artonhundratalet.


Som du märker är Niagara mer än bara de vackra fallen. Strax norröver finns ett helt vindistrikt att utforska, och har du några dagar tillövers är det varmt rekommenderat.


På vägen tillbaka till NYC får du heller inte glömma att svänga in i Buffalo och besöka Anchor Bar, där stadens stolthet, Hot Wings uppfanns. En perfekt avslutning på din road trip norröver!

0 comments:

Post a Comment