Thursday, October 10, 2013

527. Road trip norrut, del 1Förra veckan hade vi på EANY-redax en välbehövlig semester. Det firade vi med en road trip norröver, där slutmålet var Amerikas hatt, även känt som Kanada. Det är en bilfärd som vanligtvis tar runt sju timmar, men då vi fått låna ett par goda vänners stuga i skogarna norr om NYC tog det tre dagar innan vi välkomnades av en trevlig Kanadensisk gränsvakt. Stugan ligger i Catskill Mountains, ett par timmar norr om NYC. Ett ställe som gjort för ett besök om hösten, när löven ändrar färg och bergen ser ut att glöda.


Det första stoppet på vår road trip kom att bli skulpturparken Storm King, strax utanför militärstaden West Point. Storm King är en enorm park med hundratals fina skulpturer. Där kan du lätt spendera en förmiddag, och att gå runt hela parken tar drygt tre timmar. Packa med dig en matsäck och avnjut den vid någon av parkens alla picknickområden, det är en upplevelse som bjuder på både natur och kultur.


Väl framme i Catskills möttes vi av en total avsaknad av internet och telefontäckning. Vi slogs av tystnaden, samt det faktum att den klara stjärnhimlen gnistrade av miljontals stjärnor. En välbehövlig paus från livet i NYC, där dessa naturfenomen suddats ut. Vår första dag i Catskills gav vi oss i kast med en vandringsled upp till toppen av Hunter Mountain. Det är en tre kilometer lång vandring som tack vare en höjdskillnad på sjuhundra meter tar några timmar. Under vissa delar av leden får man använda både händer och fötter för att ta sig fram, och har du inte en vandringsstav till hjälp är det kört. När du väl når toppen möts du av ett utsiktstorn som bjuder på magiska vyer över nejden, så lång ögat kan nå. Där finns det dessutom ett litet picknickbord där du kan slå upp stormköket och steka några skivor bacon, en välbehövlig måltid innan du ger dig i kast med tre kilometrarna ned igen.


Vill du inte bestiga berg kan du bege dig till North/South Lake Campground, där du hittar ett gäng kortare leder som tar någon timme att vandra. Även här är vyerna fantastiska, och besöker du Kaaterskill Falls väntar en behaglig syn i form av ett fint vattenfall. Vill du äta under ditt besök i Catskills rekommenderar jag ett ställe vid namn Kindred Spirits Bar & Steakhouse, ett litet road house mitt ute i obygden där det serveras inhemsk öl och mycket goda burgare.


Vill du utforska skogarna norr om NYC rekommenderar jag att du gör det i början av oktober, då är det nämligen som vackrast. Naturen är makalös, och det finns en myriad av fina leder att ge sig i kast med. Om några dagar kommer fortsättningen på vår road trip till Kanada. Då kommer vi bland annat att tipsa om barbecue, hot wings och vingårdar. Fram tills dess kan du följa oss på Facebook, Twitter och  Instagram, där vi heter ettannatnewyork. Glöm heller inte att du hos CDON nu kan förhandsbeställa bok nummer tre i Ett annat-serien, Ett annat Florida.

Avslutningsvis vill vi tacka Gloria och Paul för att vi fick låna deras fina stuga!

0 comments:

Post a Comment